Scandal uriaº la fabrica-simbol a Clujului

Fostul director al fabricii de încãlþãminte Clujana SA, Radu Þãrmure, a prejudiciat compania cu peste 100.000 de lei, bani pe care i-a ridicat din casieria magazinelor, în nume personal, fãrã sã-i mai depunã apoi în contul firmei. Potrivit unui raport al Curþii de Conturi, alãturi de Tãrmure, alþi doi directori au ridicat bani din casieria unitãþii, fãrã sã-i mai returneze vreodatã.
Un raport al Curþii de Conturi a arãtat cã fostul director al SC Clujana SA, Radu Þãrmure, a prejudiciat compania cu peste 100.000 de lei, bani pe care acesta i-a încasat fãrã justificare.
Societatea Comercialã Clujana S.A. a fost supusã unui contrul al Curþii de Conturi în perioada 3 mai – 31 mai 2012, care a relevat faptul cã societatea a acordat directorilor generali ºi membrilor consiliului de administraþie, salarii, respectiv indemnizaþii, în cuantum mai mare decât cele prevãzute de lege.
De asemenea, s-a constatat faptul cã Radu Tãrmure, în perioada 1 aprilie 2010- 3 aprilie 2012, cât a ocupat funcþia de director general al societãþii a ridicat din caseria unitãþii (din magazinele Clujana) suma totalã de 111.707,32 lei, din care, la momentul controlului, acesta restituise doar 95.000. Aceastã sumã a fost restituitã cu întârziere, documentele au fost prezentate cu întârziere, motiv pentru care, Curtea de Conturi a procedat la calcularea unor penalitãþi de întârziere în cuantum de 121.443 lei.
Foºtii directori nu vor sã returneze banii
S.C. Clujana S.A. i-a convocat la conciliere pe foºtii directori Dan Ungureanu, Radu Þãrmure ºi Gheorghe Peter, dar nu au fost de acord cu recuperarea debitului pe cale amiabilã (Radu Þãrmure nu s-a prezentat, Dan Ungureanu nu a fost de acord, iar Gheorghe Peter a solicitat o nouã conciliere în data de 11 septembrie). Consilierii judeþeni i-au acordat marþi în ºedinþã acordarea unui mandat special cãtre Steluþa Racolþa ca reprezentant al Consiliului Judeþean Cluj în Adunarea Generalã a Acþionarilor la S.C. Clujana S.A. sã voteze aprobarea acþionãrii în justiþie a membrilor Consiliului de Administraþie ºi a directorilor societãþii pentru paguba pricinuitã acesteia.
Steluþa Racolþa: consilierii judeþeni de la USL sã cumpere o pereche de pantofi de la aceastã firmã
Steluþa Racolþa, consilier judeþean PDL ºi reprezentantul Consiliului Judeþean Cluj în AGA fabricii, a precizat cã în perioada septembrie 2008 – aprilie 2010, a recomandat schimbarea celor trei directori generali.
„Implicarea mea în calitate de reprezentant în Adunarea Generalã a Acționarilor (AGA) s-a facut în baza mandatelor aprobate în sedințele publice, pe problematicile specifice fiecãrei ședințe AGA. Recunosc faptul cã m-am implicat chiar mai mult decât obligațiile din mandatele specifice de reprezentant AGA, astfel ca în perioada septembrie 2008 – aprilie 2010, am recomandat schimbarea, în timp, a trei directori generali\”, a precizat aceasta.
Potrivit lui Racolþa, cifra de afaceri a companiei este reprezentatã, exclusiv, din vânzãri de încãlțãminte produse prin munca celor 400 de salariați, „care au reușit sã reînvie brandul Clujana din anul 2008 pânã în prezent\”.
„Cei care au încasat sume necuvenite, pentru îndemnizații sau salarii, din necunoașterea legislației salarizãrii de cãtre unii funcționari, sau din alte cauze, trebuie sã restituie acele sume de bani. Ceea ce s-a și întâmplat, în proporție de 80%. Din respect pentru cei 400 de salariați care fac eforturi susținute sã pãstreze clienții re/câștigați, cu greu, ai produselor de încãlțãminte Clujana, îi invit pe toți cei care, apeleazã la demagogie, din dorința de afirmare în prag de alegeri parlamentare, viciind brandul Clujana, sã cumpere mãcar o singurã pereche de pantofi cu aceastã marcã\”, a mai adãugat aceasta.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge