Ofensiva Zara ºi a mãrcilor Inditex: cel puþin 14 magazine noi ºi peste 400 de locuri de muncã.

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare jucãtor din retailul de îmbrãcãminte local, cu afaceri de aproximativ 75 de milioane de euro în 2009, va angaja în acest an circa 400 de persoane pentru a susþine extinderea reþelelor de magazine.
Compania, prezentã pe plan local cu ºapte dintre cele opt branduri ale grupului – mai puþin Uterque – care se adreseazã clienþilor cu venituri peste medie, are în plan în acest an sã accelereze procesul de expansiune, dupã ce în ultimii doi ani a deschis câte 14 magazine, ajungând la un total de 51 de magazine.
Decizia celor de la Inditex vine într-un moment în care îºi face intrarea pe piaþã unul dintre principalii competitori, grupul suedez H&M.
Cele douã companii, alãturi de Gap, reprezintã cei mai mari jucãtori din sector dupã cifra de afaceri. Suedezii au anunþat inaugurarea primelor douã magazine de pe piaþa localã pe 25 ºi respectiv 26 martie în centrele comerciale Afi Palace Cotroceni ºi Unirea Shopping Center.
Pânã la finalul lunii, compania va mai deschide alte patru magazine, trei în capitalã – Bãneasa Shopping City, Plaza România ºi Bucureºti Mall – ºi în Braºov – Unirea Shopping Center. În total retailerul a semnat 9 contracte pentru magazine în România, potrivit oficialilor companiei.
Spaniolii ies din Bucureºti
Spaniolii de la Inditex – care au pe plan local magazine Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home ºi Massimo Dutti – vor începe expansiunea din acest an cu primul magazin Massimo Dutti din provincie.
Doar pentru primele patru luni ale anului sunt planificate ºase noi deschideri, potrivit surselor din piaþã. Primul care va sparge gheaþa va fi magazinul Massimo Dutti din Iulius Mall Timiºoara, primul spaþiu din afara Bucureºtiului pentru acest brand, ce se va deschide pe 25 februarie.
În martie, tot într-un Iulius Mall, însã la Cluj, se va deschide cel de-al patrulea magazin Massimo Dutti din România. Vor urma apoi tot în martie la Braºov, în centrul comercial Unirea Shopping Center, magazinele Bershka, Pull & Bear ºi Stradivarius. Aceastã intrare coincide ºi cu intrarea H&M în acest oraº.
Cei doi retaileri vor fi vecini ºi la parterul magazinului Unirea din Bucureºti, unde spaniolii s-au aºezat iniþial cu Zara ºi Zara Home în 2009 ºi cu Bershka în 2010, iar cu Stradivarius ºi Pull & Bear urmeazã a se stabili în acest an. Alãturi de aceste branduri, Douglas, New Yorker ºi H&M completeazã parterul centrului comercial.
Afaceri în creºtere
Deºi economia era lovitã de criza financiarã ºi consumul intra pe o pantã descendentã, anii 2009 ºi 2010 nu au fost ani de crizã pentru grupul spaniol, în condiþiile în care reþeaua de magazine a continuat sã creascã, cu câte 14 unitãþi în fiecare dintre ultimii doi ani, ºi afacerile s-au majorat de la circa 45 de milioane de euro (suma nu include afacerile Stradivarius ºi Zara Home, care nu sunt publice pe site-ul Registrului Comerþului) la 75 de milioane de euro în 2009. Cea mai mare contribuþie la cifra de afaceri (peste 50% în 2009) o are Zara, brandul care deþine de altfel ºi cele mai mari magazine ca suprafaþã, dar ºi cele mai multe (13).
Inditex a intrat pe piaþa localã în 2004 în francizã, cu un magazin Zara ºi unul Pull & Bear în Plaza România. În acel moment piaþa pe care pãtrundeau era de 1,1 mld. euro. În 2007 spaniolii au intrat direct ºi anul trecut au ajuns la o cotã de piaþã de circa 5%, potrivit estimãrilor ZF, în condiþiile în care piaþa este de 1,9 mld. euro, iar cifra de afaceri a grupului s-a apropiat de 100 mil. euro. Studiile Euromonitor aratã însã cã pânã în 2015 piaþa va creºte pânã la 2,9 mld. euro, pentru ca în 2020 sã depãºeascã 4 mld. euro.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge