IRINA SCHROTTER invitata la DIICOT pentru declaratii intr-un dosar de evaziune fiscala

Irina Schrotter, care a fost citatã miercuri sã meargã la DIICOT pentru a fi audiatã împreunã cu soþul ei într-un dosar în care se fac cercetãri pentru fapte de spãlare de bani ºi evaziune fiscalã, a declarat pentru Mediafax cã va \”rãspunde solicitãrilor autoritãþilor\”.
Soþul antreprenorului Irina Schrotter a declarat miercuri, la ieºirea de la DIICOT, cã a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscalã, în care nici el ºi nici soþia sa nu au calitate de suspect, precizând cã în aceastã cauzã se fac cercetãri în urma unei sesizãri fãcute de o persoanã.
Zaharia Schrotter a spus cã a stat de vorbã cu procurorii Direcþiei de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate Organizatã ºi Terorism ºi a dat o declaraþie în acest caz. Acesta a precizat cã dosarul a fost deschis dupã ce o persoanã a fãcut o sesizare, arãtând cã nu poate spune despre cine este vorba, pentru cã este o anchetã în curs.
Întrebat dacã Irina Schrotter este asociatã în firmele despre care se presupune cã au fãcut evaziune fiscalã, Zaharia Schrotter a arãtat cã soþia sa nu are nicio legãturã cu acest dosar. El nu a putut preciza dacã ºi soþia sa a fost chematã de anchetatori sã dea declaraþii în acest dosar, arãtând cã aceasta este plecatã din þarã.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, cã ºi Irina Schrotter a fost citatã sã se prezinte la DIICOT pentru a da declaraþii. Potrivit surselor citate, soþii Schrotter nu au calitatea de suspecþi în dosarul în care se fac cercetãri pentru fapte de evaziune fiscalã.
Conform aceloraºi surse, toþi cei opt oameni de afaceri vizaþi în acest caz vor fi chemaþi la audieri la DIICOT, în perioada urmãtoare. În acest dosar ar fi vizate zece persoane.
Irina Schrotter a declarat, miercuri, pentru Mediafax, cã nu cunoaºte foarte multe detalii despre dosarul în care este implicatã, spunând cã procurorul care se ocupã de caz l-a sunat pe soþul sãu în urmã cu mai multe zile ºi l-a informat cã existã o reclamaþie \”fãcutã de o doamnã Dumitrescu\”, cu cele douã învinuiri, de spãlare de bani ºi evaziune fiscalã, ºi cã face \”niºte investigaþii\”.
\”Urmeazã sã vedem ce date mai dau procurorii astãzi în urma discuþiilor cu soþul meu\”, a declarat Irina Schrotter..
Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Direcþiei de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate Organizatã ºi Terorism (DIICOT) miercuri, în jurul orei 10.00.
De asemenea, Irina Schrotter a spus cã, în momentul de faþã, nu este în þarã, însã sãptãmâna viitoare, când se va întoarce, va merge la DIICOT.
\”Rãspundem ca orice cetãþean corect, care respectã legile statului în care trãieºte, rãspundem solicitãrilor autoritãþilor, nici nu se discutã lucrul acesta\”, a declarat Irina Schrotter, întrebatã dacã se va prezenta la DIICOT la întoarcerea în þarã.
Irina Schrotter a declarat cã la întoarerea în þarã va da curs citaþiei de preentare la DIICOT, întrucât nu are nimic de ascuns: \”Mie mi se pare pur ºi simplu ieºit din context. ªtiu cã suntem cu toate taxele la zi, am plãtit întotdeauna impozite, toþi banii noºtri sunt cu taxe plãtite. Mi se pare interesant de vãzut faptul cã încep aceste cercetãri în România cu oamenii care, de 25 de ani, sunt corecþi ºi îºi plãtesc taxele ºi impozitele ºi justificã fiecare leu pe care îl au, în timp ce alþii, care au foarte multe averi pe care nu le pot justifica, sunt liniºtiþi ºi râd de noi, cei care plãtim taxe. Pentru mine, e o surprizã neplãcutã, nu mã aºteptam, sincer vorbind, ca aceastã campanie electoralã sã aducã asemenea atitutini ale unor persoane care fac reclamaþii, pe care nu le cunoaºtem, apar de nicãieri ºi pun oamenii pe zdruncin. În loc sã ne vedem de treburile noastre, mergem sã dãm explicaþii pentru reclamaþiile fãcute de cine ºtie cine. Dar e corect aºa (sã meargã sã dea explicaþii, n.r.)\”, a declarat Irina Schrotter pentru MEDIAFAX.
Întrebatã la ce se referã când aminteºte de atitudinile din campania electoralã, Irina Schrotter a spus: \”Eu sunt o persoanã care am trecut prin destul de multe în viaþa mea. Vreau sã vã amintesc cã la suspendarea preºedintelui Bãsescu eu am apãrut la emisiunea lui Turcescu (Robert Turcescu, n.r.), ultima emisiune dinainte de închiderea campaniei electorale, ºi, a doua zi, a fost poliþia la mine la fabricã, la Iaºi, pentru cã mi se deschisese un dosar referitor la campania electoralã, la faptul cã aº fi încercat sã influenþez sutele de angajaþi pe care le am sã nu voteze, în condiþiile în care eu eram în Bucureºti în acel moment. Deci, nu e prima oarã când se întâmplã aceste lucruri\”.
De asemenea, Irina Schrotter a menþionat cã atât ea, cât ºi soþul ei sunt \”cetãþeni corecþi care respectã legea\”. \”Suntem cetãþeni corecþi care respectãm legea, am fost chemaþi de un procuror care se ocupã de un caz, rãspundem la întrebãri ºi vom vedea despre ce este vorba. Mai departe las la latitudinea celor care citesc aceste ºtiri sã interpreteze dacã este ceva suspect sau nu\”, a mai spus Irina Schrotter.
Totodatã, Schrotter a precizat cã aceasta nu este Romania în care sã-ºi doreascã sã trãiascã. \”Asta nu e România în care eu îmi doresc sã trãiesc, în care oamenii corecþi, cinstiþi, care îºi plãtesc taxele ºi care au curajul sã spunã lucrurilor pe nume sunt tracasaþi ºi sunt hãituiþi pentru a li se pune un pumn în gurã. Eu altceva nu vãd\”, a spus Irina Schrotter.
Antreprenoarea iesiana a precizat cã în prezent nu se fac percheziþii la nicio fabricã de-a sa, \”din Iaºi sau din altã parte\”.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax cã în acest dosar, pânã în prezent, nu a fost pusã sub învinuire nicio persoanã, fiind începutã urmãrirea penalã doar in rem, pentru fapte de inþiere ºi constituire de grup infracþional organizat, spãlare de bani ºi evaziune fiscalã.
Alãturi de soþii Schrotter, în atenþia anchetatorilor în aceastã cauzã sunt ºi alþi oameni de afaceri din Iaºi, fiind vizate tranzacþii în principal cu produse ºi materiale de construcþii, care ar fi fost vândute la preþ supraevaluat, iar banii obþinuþi ar fi ajuns la societãþi din strãinãtate, între care ºi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienþa, au precizat sursele citate.
Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaraþii atât pe soþii Schrotter, cât ºi alte persoane suspectate în acest caz.
Prejudiciul produs în aceastã cauzã, prin evaziune fiscalã ºi spãlare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge