Cativa designerii romani si-au prezentat colectiile de toamna-iarna

Aseara a avut loc cea de-a 10-a editie a Galei AVANPREMIERE, la Muzeul National de Arta Contemporana. Pe podiumul AVANPREMIERE si-au prezentat colectiile de toamna-iarna 2012-2013 designerii Ioana Ciolacu, Iris Serban, Carmen Secareanu, Natalia Vasiliev, Anca & Silvia Negulescu, Simona Semen si Lucian Pop, iar sectiunea video a fost completata de clipurile designerilor Simona Semen si Rhea Costa. Invitatul special de la Londra care si-a prezentat colectia a fost Dinu Bodiciu, designerul renumit pentru tinutele pe care a ales sa le poarte Lady Gaga.
Iata colectiile prezentate la Gala AVANPREMIERE:
Ioana Ciolacu – AETHER
Pantofi: IL PASSO
Colectia Ioanei Ciolacu a avut drept principala inspiratie tarile nordice caracterizate printr-un spatiu al izolarii, cu peisaje ireale care deschid mintea spre fantezie. Trecerea timpului este marcata doar de semnele lasate in straturile ghetii. In aceasta atmosfera, colectia se dezvolta ca o stare de levitatie a unor personaje pur spirituale – preotese ce venereaza linistea.
A&S Negulescu – RAW
Accesorii: Cornelia Bustureanu, A&S Negulescu
Pantofi: IL PASSO
A&S Negulescu isi mintin elementul caracteristic si reinterpreteaza materialul din piele sub noi forme creative. Coelctia \”RAW\” invoca cele mai ascunse lumi interioare guvernate de complexul subconstient, dorind sa stimuleze esenta pura, naturala. Structurile complexe din piele naturala, influentele gotice, nuantele metalizate, nelipsitul negru si pliseurile experimentale vizeaza o silueta sofisticata si profunda. Personajul propus este invaluit si dezvaluit in acelasi timp de propriul mister, coborand pe raza luminoasa a intunericului absolut.
Simona Semen – Heaven Inside
Accesorii : BONE by Ioana Liliana Gheorghe
Pantofi: IL PASSO
In viziunea Simonei Semen femeia este invaluita intr-un mister completat de tinute si accesorii originale. Creata in jurul ideii de metamorfoza, colectia asociaza atmosferei sumbre si gotice a filmului ,,Corbul\” elemente austere de monahism. Siluetele dramatice, monahale, se definesc prin principiul contrastelor pozitive: transparenta – opacitate, lucios – mat, fluiditate – rigiditate, decupaje – ermetisme. Negrul – mat sau stralucitor, culoarea renuntarii la desertaciunea lumii, dominanta in colectie – devine sinteza a tuturor culorilor. Suma a razvratirilor si cautarilor interioare, colectia Heaven Inside, se contureaza prin prisma personalitatii controversate si excentrice a marchizei Luisa Casati – personaj ambivalent, care penduleaza intre un echilibru dinamic, reactiv si un echilibru monahal.
Carmen Secareanu – New Age College
Accesorii: Roxana Davidescu
Pantofi: Sepala si IL PASSO
Prin non-conformismul si originalitatea caracteristica, Carmen Secareanu a prezentat New Age College, o colectia ce se vrea o redobandire a spiritualitatii prin vesmant. In viziunea designerului, viitorul prezent – estetic – extatic inseamna: alb/negru, volume suprapuse de inspiratie maramuresana, pliseuri, alternanta stofa de lana/material tehnologic, jersey, piele, portelan. Detaliile hainelor suplinesc lipsa bijuteriilor ca obiecte separate, prin aplicatiile de portelan, haina insasi devine bijuterie.
Rhea Costa – Louise
Colectia Rhea Costa imbina modernitatea atemporala si stilul anilor \’20. \”Louise\”, a avut debutul la targul parizian \”Who\’s Next\” si aduce in prim-plan eleganta sofisticata a anilor 1920 in combinatie cu stilul inconfundabil al brandului romanesc. Colectia introduce croieli relaxate, taieturi bias si drapaje senzuale, reluand ideile colectiei anterioare, \”Madeleine\”, dar pentru o silueta mult mai masculina. Inspirata de stilul celei mai faimoase actrite, model si icon fashion a decadei flapper, Louise Brooks, colectia este jucausa, dinamica, eleganta si versatila, cu elemente care pot fi la fel de usor purtate in timpul zilei sau seara.
Natalia Vasiliev – Golden Party
Accesorii: Raluca Buzura
Pantofi: Cristian Albu
Intr-o atmosfera plina de rafinament, completata de muzica clasica, Natalia Vasiliev si-a prezentat colectia ,,Golden party\” gandita in stlul aristocratiei rusesti si pariziene. Sankt Petersburg a fost principala sursa de inspiratie a colectiei si asemanator elegantei resesti, colectia a pus accentul pe materiele rafinate precum catifeaua sau brocartul, toate completate de broderii atent lucrate. ,,Imi place sa cred in povesti. Intotdeauna am fost fascinata de acea lume misteriosa a Rusiei albe, aristocrate, verticale si demne, pentru care stilul reprezenta cu adevarat o esenta a vietii.\”, a marturisit Natalia Vasiliev.
Iris Serban – Spiritele Naturii
Accesorii: Maria Filipescu
Pantofi: Coca Zaboloteanu
In stilul caracteristic, Iris Serban a reinterpretata rochia, dandu-i forme originale, pline de delicatete si feminitate. „Spiritele Naturii\” se concretizeaza ca o poveste in care oamenii se apropie de conditii spirituale superioare, se joaca savant intre elfi si fluturi liberi, intre masculin si feminin, intre fiintele padurii si ale aerului. Materialele sunt unele ingeniase care recreaaza elemente precum puful sau coralii, iar aplicatiile sub forma unor curele gandite precum gulere reprezinta unul dintre elementele inovative aduse colectiei.
Dinu Bodiciu – Transient Bodies
Pantofi: IL PASSO
Cea mai recenta colectie semnata Dinu Bodiciu continua ferventa preocupare a designerului pentru anatomia corpului uman si natura perisabila a materialitatii. Apeland la tehnici de print digital impreuna cu prelucrarea speciala a materialelor, care instiga imaginatia privitorului prin paleta de culori, gradientele elaborate si estetica intriganta. Pentru a accentua nota organica si salbatica a fiintei, colectia este completata de o linie de palarii.
Fotografii de la eveniment pe pagina : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=297365453690354&set=a.297365443690355.67887.104707676289467&type=1&theater

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge