Casa de Modã Dolce & Gabbana protesteazã si inchide magazinele

Designerii Domenico Dolce ºi Stefano Gabbana au decis sã protesteze împotriva acuzaþiilor de fraudã fiscalã ce le-au fost aduse ºi care, au spus ei, i-au pus „la zidul infamiei”. Începând de vinerea trecutã, în vitrinele magazinelor închise din Milano ale brandului pot fi vãzute afiºe pe care scrie „Chiuso per indignazione/ Closed for indignation” (Închis din cauza indignãrii).
Milano este oraºul în care Domenico Dolce ºi Stefano Gabbana ºi-au lansat prima lor colecþie, în 1985. Duo-ul artistic este înverºunaþi din cauza „atacurilor” primite din partea autoritãþilor italiene ºi din cauza faptului cã au fost puºi „la stâlpul infamiei” de cãtre presa din Italia, ca urmare a acuzaþiilor de fraudã fiscalã care le-au fost aduse. Acuzaþii pe care cei doi le-au negat de la începerea scandalului, în 2006. Potrivit dailymail.co.uk, Domenico Dolce ºi Stefano Gabbana nu sunt încã încarceraþi, întrucât sistemul de justiþie din Italia prevede cã orice persoanã gãsitã vinovatã de cãtre instanþã are dreptul sã facã recurs de cel puþin douã ori.
Totuºi, administraþia din Milano a anunþat cã cei doi creatori de modã nu vor mai putea sã foloseascã spaþii publice pentru show-urile lor, din cauzã cã acest lucru ar afecta imaginea oraºului. „De fiecare datã când creatorii de modã Dolce ºi Gabbana au depus cereri pentru a obþine spaþii publice (pentru prezentãrile lor), consiliul municipal le-a închis uºile în faþã”, a declarat directorul comercial al casei de modã, Franco D’Alfonso. „Creaþiile lor sunt apreciate peste tot în lume. Nu avem nevoie de un scandal cu acuzaþii de fraudã fiscalã pentru a ne promova”, a adãugat acesta. Anunþul fãcut de municipalitatea din Milano a fost primit cu furie de cãtre cei doi creatori de modã. „Cei de la consiliul municipal din Milano: sunteþi dezgustãtori!”, a scris Stefano Gabbana pe contul sãu de pe Twitter.
Domenico Dolce ºi Stefano Gabbana au fost condamnaþi, pe 19 iunie, de Tribunalul din Milano la o pedeapsã de un an ºi opt luni de închisoare pentru fraudã fiscalã. Parchetul ceruse la sfârºitul lunii mai o pedeapsã de doi ani ºi ºase luni de închisoare, în acest proces, în primã instanþã. Dupã ce au aflat decizia instanþei, avocaþii apãrãrii au anunþat cã vor face apel, fapt care suspendã executarea pedepsei. Cei doi creatori de modã italieni, printre ai cãror clienþi se aflã numeroase vedete de prim rang precum Beyonce ºi Madonna, au respins întotdeauna acuzaþiile care le-au fost aduse.
Verdictul anunþat pe 19 iunie îi condamnã pe Domenico Dolce ºi Stefano Gabbana (foto) ºi la plata unei amenzi cãtre fiscul italian în valoare de 500.000 de euro. În acelaºi proces, în afarã de cei doi creatori de modã, alþi patru acuzaþi au fost condamnaþi la pedepse de cel puþin doi ani de închisoare cu suspendare. Printre aceºtia se aflã fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, ºi alþi manageri ai casei italiene. Un al cincilea acuzat, Antoine Noella, a fost achitat. Cei doi creatori de modã sunt acuzaþi de fraudã fiscalã prin intermediul unei serii de firme fantomã – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 ºi 2005, cãrora le-au încredinþat controlul asupra mãrcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condiþiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.
Tribunalul din Milano a reþinut împotriva celor doi creatori de modã un singur delict, din cele douã, de care erau învinuiþi, respectiv „nedeclararea anumitor venituri”, renunþând la acuzaþia de „declaraþie falsã de venituri”. În plus, din suma de un miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzaþi, iniþial, cã au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a reþinut în final doar nereguli în valoare de 200 milioane de euro. Înainte de pronunþarea verdictului, procuroarea Laura Pedio a vorbit, pe 19 iunie, de „o fraudã fiscalã sofisticatã ºi certã”, doveditã prin „probe solide ca o stâncã”. Ea a considerat cã „cei doi creatori de modã au participat activ, semnând contracte de cesiune a mãrcii”. Gado, potrivit pãrerii sale, era „un fel de nebuloasã care avea consistenþa unui gaz”
Grupul Dolce & Gabbana, înfiinþat în 1985, are peste 3.000 de salariaþi, 250 magazine în 40 de þãri ºi a înregistrat o cifrã de afaceri de circa un miliard de euro în anul fiscal 2011/ 2012.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge