Carlig renunta sa mai dea franciza Jolidon in strainatate.

Producatorul clujean din industria textila Jolidon, detinut de omul de afaceri Gabriel Carlig, spune ca va finaliza acest an cu o cifra de afaceri de 31,7 mil. euro (peste 116,2 mil. lei), nivel similar cu cel realizat in 2008.
Conducerea Jolidon ia in considerare si faptul ca incepand din anul viitor afacerile companiei ar putea sa creasca fata de 2009, insa nu excude nici varianta unei stagnari a vanzarilor.
\”Estimarile facute vizeaza doar rezultatele Jolidon Romania si consideram stagnarea din acest an un rezultat bun luand in considerare situatia nefericita a pietei autohtone de confectii.
In aceasta perioada de criza toate companiile intampina greutati, mai ales din punct de vedere financiar. Am acumulat datorii, insa am considerat oportun sa mentinem in continuare angajatii Jolidon si sa nu facem concedieri colective, sa reorganizam magazinele din tara si sa crestem activitatea companiei la export. Nu suntem in incapacitate de plata, am platit salariile angajatilor chiar daca s-au mai inregistrat intarzieri in acest timp\”, a declarat Olga Stanciu directorul adjunct al grupului Jolidon.
Intarzieri la plata
Totodata reprezentantii Jolidon spun ca in acest an au acumulate datorii la bugetul de stat si intarzieri la plata facturilor unor furnizori.
Jolidon avea la inceputul acestui an 90 de magazine proprii in Romania, iar in momentul de fata in tara functioneaza 87 de unitati. Compania clujeana avea 32 de magazine in Italia, numarul acestora ajungand in prezent la 35, iar in Franta in 2008 producatorul clujean de lenjerie intima avea 13 boutique-uri dintre care 10 in sistem franciza si 3 magazine proprii la Cannes, Lille, Mulhouse. In momentul de fata trei dintre magazinele in sistem franciza din Franta sunt inchise. Potrivit reprezentantilor Jolidon, cele doua magazine din Budapesta functioneaza in continuare.
\”Din cauza crizei financiare am renuntat la proiectul care prevedea deschiderea de magazine in sistem franciza si am crescut activitatiile de export cu precadere in Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina si Germania. Am intrat in acest an si pe noi piete precum Irlanda sau Finlanda, iar in Asia de Sud-Est am contractat noi clienti\”, a precizat directorul adjunct al grupului Jolidon.
Furnizori in faliment
Anul trecut 34% din vanzarile companiei erau realizate prin reteaua proprie de magazine Jolidon din Romania, 33% din exportul realizat sub brandurile proprii, restul fiind realizate din colaborarea cu diferiti clienti (hipermarketuri, clienti independenti, magazine care vand marca Jolidon).
\”In luna septembrie a anului trecut am inceput sa resimtim criza de pe pietele externe, unde o parte din clientii cu care am colaborat de ani de zile erau reticenti in ceea ce priveste vanzarile si asteptau sa vada cum evolueaza lucrurile. Apoi piata romaneasca de confectii a inceput sa resimta efectele recesiunii odata cu scaderea vanzarilor pe retail\”, a spus Stanciu. Reprezentantii Jolidon spun ca peste 97% din materia prima este importata de la diferiti furnizori din Italia, Franta, Elvetia, Germania, Belgia sau Austria.
\”O alta problema cu care ne confruntam este faptul ca furnizorii de materie prima ai Jolidon provin aproape in totalitate din strainatate, iar criza financiara a adus falimentul pentru unii dintre acestia. In aceasta situatie am fost nevoiti sa-i inlocuim cu alti furnizori din strainatate, fiindca in Romania exista foarte putine companii producatoare de materiale utilizate de noi in fabricatia lenjeriei intime\”, a mai spus Stanciu.
Compania clujeana, cu noua branduri in portofoliu, are peste 170 de furnizori de materie prima din Europa de Vest.
Anul trecut, Jolidon avea 3200 de angajati, iar in momentul de fata, potrivit reprezentantilor companiei, numarul acestora se apropie de 3.000 de oameni.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge