Benetton a închis toate magazinele proprii din România, dar rãmâne cu fabrica de la Iaºi

\”Ultimele douã magazine, outlet-ul din Fashion House Militari ºi magazinul din Vâlcea au fost închise în iunie. Singurele unitãþi Benetton rãmase sunt francize\”, a declarat un repre­zentant al ChemCo, ultimul rãmas la nivel local pentru \”a rezolva câteva probleme de contabilitate\”.
Au rãmas trei francize
Pe lângã magazinele proprii, italienii de la Benetton au acordat francizã în ultimul an pentru unitãþi sub brandul United Colors of Benetton cãtre cinci companii distincte, în Braºov, Bucureºti, Timiºoara, Cluj ºi Constanþa.
În prezent, doar trei magazine mai funcþioneazã, cel din AFI Palace Cotroceni Bucureºti, în complexul Magnolia din Braºov ºi în complexul comercial Tomis din Constanþa. \”Avem un singur magazin Benetton, dar pentru franciza acestuia nu am încheiat contract cu reprezentanþa Benetton din România. În momentul în care facem comanda, apelãm direct la firma din Italia\”, a spus un reprezentant al companiei Multiutility care deþine franciza pentru unitatea din Braºov. Compania, cu afaceri de circa 300.000 de euro ºi cinci angajaþi, nu administreazã alte branduri de fashion la nivel local.
În Timiºoara ºi Cluj, magazinele Benetton \”s-au închis în urmã cu câteva luni\”, dupã cum au anunþat recepþionistele centrelor comerciale Iulius Mall din cele douã oraºe, fiind contactate telefonic.
La începutul anului trecut, Alan Bichler, managing director al ChemCo, compania-mamã a Color Trend, prin care produsele Benetton au fost aduse pânã luna trecutã în România, a anunþat cã intenþioneazã sã dezvolte brandul italian ºi sã ajungã la 25 de unitãþi la nivel local.
\”Sud-estul Europei este mai puþin afectat decât þãrile din Vest, iar acest lucru ne determinã sã investim în aceastã þarã, chiar ºi în aceste momente în care bugetele clienþilor sunt restrictive\”, spunea Bichler în ianuarie anul trecut. Zece luni mai târziu, retailerul fãcea publicã intenþia de a gãsi investitori pentru a continua dezvoltarea în România, investiþia pe metru pãtrat, pentru un magazin de circa 600 de metri pãtraþi, ajungând la 350-400 de euro.
Rãmâne cu fabrica de la Iaºi
Anul trecut, retailerul a raportat o cifrã de afaceri de 1,9 milioane de euro (7,8 mil. lei), cu 30% mai slabã decât în 2008, când a înregistrat afaceri de 2,6 milioane de euro (9,6 mil. lei). De asemenea, pierderile s-au acumulat, de la 0,8 milioane de euro în 2008 la
1,6 milioane de euro anul trecut.
Brandul Benetton a fost adus prima datã în România în 1999 prin intermediul grupului Alltrom, care a început sã importe mãrci de fashion încã din 1996, primul fiind Adidas.
Alltrom este controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu ºi Radu Dimofte, dar marca italianã a fost legatã mai mult de numele omului de afaceri Nicolae Badea, preºedintele Consiliului de Admi­nistraþie al Clubului de fotbal Dinamo, intrat ºi el în aceeaºi afacere.
În 2005 Benetton a decis sã intre direct pe piaþa localã, miºcare ce a coincis cu renunþarea grupului Alltrom la brand. Compania înregistratã la nivel local pentru operarea noilor magazine a fost Color Trend, parte a companiei ChemCo, care administreazã ma­gazinele Benetton în Europa de Sud-Est. Primul magazin deschis direct de compania Italianã a fost lansat pe Calea Victoriei.
Benetton nu a renunþat definitiv la piaþa localã, preferând sã-ºi pãstreze unitatea de producþie de la Iaºi administratã de Benrom, prin intermediul cãreia realizeazã produse textile semifabricate (croirea materialelor, imprimarea de modele).
Benrom, al cãrei acþionar unic este Benetton Manufacturing Holding, a fost înfiinþatã la nivel local la sfârºitul anului 2005.
În ultimii trei ani, compania ºi-a triplat cifra de afaceri, de la 40 mil. euro în 2007 la circa 140 mil. euro anul trecut, ºi ºi-a dublat numãrul de angajaþi de la 80 la 153, potrivit datelor de la Registrul Comerþului.
Filiala Benetton a obþinut profit la sfârºitul anului trecut de 13,7 mil. euro, în uºoarã creºtere faþã de anul anterior.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge