B-dul Magheru ocupã locul 47 în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume, dupã chirie

Chiria anualã din aceastã locaþie din Bucureºti era, în iunie 2009, de 777 de euro pe metru pãtrat, în scãdere cu circa 20% faþã de aceeaºi perioadã a anului trecut, continuând ritmul descendent început încã din 2008.
Artere comerciale din oraºe aflate în centrul ºi estul Europei care s-au plasat înaintea Bulevardului Magheru sunt, în ordine, din Moscova (locul 15), Praga (locul 27), Budapesta (locul 37) ºi Varºovia (locul 40), potrivit raportului Main Streets Across The World 2010.
Astfel, în regiunea Tverskaya din Rusia, chiria anualã este de 2.857 euro pe metru pãtrat, în Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anualã este de 1.971 de euro pe metrul pãtrat, în Vaci utca din Budapesta preþul este de 1.195 de euro pe metru pãtrat, iar în ul. Nowy Swiat din Varºovia se plãtesc 992 de euro pe metru pãtrat.
În urma României, din centrul ºi estul Europei, s-au plasat doar Sofia ºi Bratislava, pe lângã artere comerciale din Oman, Thailanda, Ecuador ºi alte þãri arabe sau Africa de Sud.
Scãderi ale chiriilor au avut loc în cazul tuturor arterelor din Europa Centralã ºi de Est, mai puþin cea din Moscova.
\”În ciuda crizei profunde pe care o traverseazã economia ºi implicit retailul românesc, retailerii internaþionali se uitã din ce în ce mai atent la arterele comerciale din principalele oraºe. Atât retailerii din segmentul de îmbracaminte, atât brandurile scumpe cãt ºi discounterii considerã arterele comerciale ca o alternativã viabilã la centrele comerciale existente. În prezent avem câteva exemple concrete, respectiv Zara care a luat decizia de a închiria un magazin stradal în Piteºti, iar un alt retailer din segmentul serviciilor de retail, firma DM, a ales locaþii stradale atât în Bucureºti cât ºi în Timiºoara\”, a declarat, într-un comunicat, Rãzvan Gheorghe, partener managing director Cushman&Wakefield România.
Reprezentanþii Cushman în România considerã cã în perioada iunie 2009-iunie 2010, în cele mai bune artere comerciale din Bucureºti chiriile s-au diminuat cu 15%.
\”Cu toate cã cererea retailerilor pentru noi spaþii de retail continuã fie redusã pentru toate subsectoarele de retail, un numãr de retaileri se extind în toatã þara, profitând de scãderea accentuatã a chiriilor care a avut loc în ultimele 18 luni\”, se menþioneazã în comunicat.
Clasamentul la nivel mondial este condus în ordine de 5th Avenue din New York, care s-a menþinut pe poziþia de lider cu o chirie de 16.257 euro pe metru pãtrat, urmat de Causeway Bay din Hong Kong, cu 14.620 de euro pe metru pãtrat, Ginza din Tokyo, cu 7.711 euro pe metru pãtrat ºi New Bond Street din Londra cu 7.345 euro pe metru pãtrat. Pe poziþia a cincea se aflã Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 6.965 euro pe metru pãtrat.
Majoritatea locaþiilor de retail din lume au rezistat în ultimele douãsprezece luni, America Latinã ºi Asia-Pacific înregistrând cea mai mare creºtere a chiriilor, conform Cushman & Wakefield. Chirii la spaþii stradale principale, în locaþiile prime, din peste douã treimi (66%) din cele 59 þãri studiate fie au crescut, fie au rãmas la un nivel constant în decursul anului pânã în iunie.
În general, Europa a înregistrat o scãdere medie a chiriilor de 4,5%.
Constatãrile prezintã o perspectivã mai optimistã decât cea din 2009, când a avut loc cea mai mare cãdere a chiriilor din istoria de 25 de ani de la prima apariþie a raportului.
Studiul a analizat date referitoare la chiriile spaþiilor de retail în 269 de locaþii din 59 de state la nivel mondial.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge