Verifica email

  • Email:
  • Parola:
Rfil neamt


Adina Buzatu cercetata din nou pentru evaziune fiscala!

Stilista Adina Buzatu, impreuna cu scriitorul si scenaristul Eugen Burada, sunt suspectati, alaturi de alte 25 de persoane, de implicare intr-un caz de evaziune fiscala, cu un prejudiciu urias: 37 de milioane de lei. Anchetatorii le-au perchezitionat domiciliile si firmele din Bucuresti, dupa care i-au condus cu mandat, la audieri, in Ploiesti.
Desi pretind ca nu se cunosc, stilista Adina Buzatu si ceilalti suspecti au ceva in comun: au folosit aceleasi firme-fantoma pentru a obtine bani negri, sustin anchetatorii. In perioada 2012-2014, suspectii ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitate pentru a scapa de plata TVA si a impozitului pe profit. In acest scop, au folosit firme-fantoma care emiteau facturi pentru bunuri si servicii neefectuate in realitate. Astfel, ar fi rulat aproape 120 de milioane de lei, sustin procurorii.
Subcomisar Marian Popescu, Purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "Sunt banuite ca ar fi creat un circuit comercial fictiv prin intermediul acestuia efectuand operatiuni nereale in domeniul construtiilor, prestarilor servicii, IT, diverse."
Prin magazinul ei, Adina Buzatu vindea haine de lux si incasa sume importante de la clienti. Avea, deci, de platit impozite mari la stat si, banuiesc procurorii, ar fi apelat la metode ilegale pentru a le micsora.
Roxana Armaselu, Procuror PCA Ploiesti: "Prin intermediul a 20 de societati comerciale s-au efectuat operatiuni bancare pentru acte comerciale care, in realitate, n-ar fi avut loc. Bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproxmatix 37 de milioane de lei."

Numele stilistei Adina Buzatu s-a aflat si in 2014 pe lista neagra a procurorilor DIICOT, care au investigat o frauda financiar-contabila, cu un prejudiciu estimat la 100 de milioane de lei.


Inapoi

Newsletter


Euroccoper Transport


 Revista 100%Construct