Salariu minim va fi 2000 de lei in 2018!

Noile planuri conțin noutãþi majore comparativ cu programul de guvernare realizat pentru guvernul Grindeanu, scrie news.ro.
În programul de guvernare din ianuarie, PSD primitea creºterea acceleratã a salariului minim pe economie, la 1.450 lei (322 euro) în 2017 (mãsurã aplicatã de la 1 februarie) ºi apoi la 1.510 lei (335 euro) în 2018, 1.625 lei (361 euro) în 2019 ºi 1.750 lei (389 euro) în 2020, aceasta fiind consideratã “varianta pesimistã” a scenariului de evoluþie economicã.
În noul program de guvernare, creºterea este acceleratã semnificativ.
“Nivelul salariului minim brut în România, în urmãtorii 4 ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 ºi 2.400 lei în 2020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei in 2018, 2.640 lei in 2019 si 3.000 lei in 2020”,aratã noul program de guvernare.
La nivelul principiilor de guvernare economicã, PSD mizeazã în continuare pe stimularea consumului, prin creºterea veniturilor populaþiei, ºi a producþiei, prin reduceri de taxe ºi investiþii publice.
PSD prevede în principal creºterea masivã a veniturilor bugetarilor ºi a pensionarilor, propunând un grafic accelerat de majorare, cu o primã etapã de la 1 iulie 2017.
“Punctul de pensie va creºte în urmãtorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei ºi la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei”,aratã documentul menþionat.
De asemenea, pensia minimã urmeazã sã creascã la 650 lei de la 1 ianuarie 2018.
În plus, PSD promite extinderea regimului aplicat în prezent în IT, de impozit zero pe venituri, ºi pentru medici. “Începând cu 2018 propunem extinderea neimpozitãrii venitului ºi pentru medici”, aratã documentul.
Programul nou de guvernare amânã reducerea TVA de la 19% la 18% de la 1 ianuarie 2018 la 1 ianuarie 2019.
PSD promite ºi extinderea cotei TVA de 5% pentru “vânzarea de locuinþe (cele cu o suprafaþã mai micã de 120 mp), ºi pentru inputuri în agriculturã, începând cu 1 ianuarie 2018”.
În prezent, România are trei cote de TVA: cota standard de 19% ºi douã cote reduse, de 9%, respectiv 5%, permise de Uniunea Europeanã.
PSD renunþã, în programul nou de guvernare, la introducerea cotei 0% în plus faþã de cotele actuale, mãsurã cuprinsã în programul de guvernare din ianuarie.
Noul program de guvernare prevede, în schimb, o taxã nouã, de solidaritate, din 2018, însã nu prevede clar nici nivelul, nici scopul noii taxe ºi nici cui i se va aplica.
“Vom introduce contribuþia de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018, dar ºi o taxã suplimentarã pe produsele al cãror consum are un impact negativ major asupra sãnãtãþii populaþiei”, aratã programul.
O altã mãsurã promisã de PSD in campania electoralã, de acordare a unui tichet de vacanþã fiecãrui bugetar în acest an, este modificatã semnificativ în noua variantã a programului de guvernare.
Noul program indicã aplicarea mãsurii abia în 2018.
Acum , ramane de vazut ce se va intampla cu impozitarea pe cifra de afaceri. Aseara ministrul IMM-urilor ILAN LAUFER a declarat ca se va face un studiu si se va consulta mediul de afaceri si apoi se va stabili care sunt pragurile de impozitare ale cifrei de afaceri. Acest lucru se va intampla doar daca se va ajunge la concluzia ca asa este mai bine atat pentru mediul de afaceri cat si pentru buget.
Problema spinoasa a industriei textile si pielariei ramane faptul daca intr-adevar industria poate suporta o asemenea crestere de salarii. Si aici nu punem problema ca nu vor antreprenorii sa plateasca ci punem problema daca modelul de business permite asa ceva, adica daca sunt contractele externe la valri care sa poata acoperi aceste cresteri salariale, apoi daca si productivitatea angajatului sa fie corespunzatoare salariului. Si la inceputul anului a fost o crestere, s-au gasit solutii, insa urmatoarea crestere de salarii va fi brusca si cu siguranta vom intalni firme care vor restrange sau care chiar vor inchide activitatea! Vom trai si vom vedea. Insa mi-as fi dorit ca cei ce activeaza in idustria textile-pielarie sa fie mai vocali, sa isi spuna punctul de vedere, apoi ne miram de ce industria noastra nu este luata in seama de guvernanti!

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge