Pasarela 2011 – in 2 si 3 iulie la Bucuresti

Festivalul de moda Pasarela revine anul acesta cu un weekend dedicat modei si tinerei creatii, pe 2 si 3 iulie, la Anexa MNAC de la Sfantu Gheorghe. Desfasurarea de forte va avea loc pe trei etaje ale cladirii, ocupate provizoriu de ultimele creatii ale tinerilor romani din domeniul modei. Publicul se va putea desfata la expozitia-concurs de accesorii Pasarela Access (etajul 2), la targul de Moda si de Design care cuprinde proiectele absolventilor facultatilor de moda din toata tara (etajul 3) si la defilarea Espoir Mode, la sfarsitul careia va fi aleasa tanara speranta 2011 (etajul 1). In programul de weekend sunt incluse si proiectii de filme consacrate lui Jean-Paul Gaultier, Chanel, Sonia Rykel si Louis Vuitton, prezentarea colectiei de moda masculina a lui Florin Dobre si instalatia performance a Andreei Badala – colectia Murmur.
Concursul Espoir Mode (etajul 1, sambata 2 iulie, ora 11:30)
Castigatoarea din 2009 a acestui concurs, Laura Popoviciu, lucreaza in prezent pentru Louis Vuitton si recunoaste ca «Experienta \”Pasarela\” isi traieste pe deplin intelesul, pentru ca pentru mine intr-adevar, asta a
insemnat acest concurs: o cale de acces spre un alt sistem. A fost un eveniment pe care il pretuiesc pentru ca mi-a deschis drumul si gustul pentru calatoria de la un loc la altul, de la o idee la alta.»
Cei cinci tineri designeri alesi de juriul Pasarela pentru concursul de la aceasta editie
sunt Teodora Baciu, Constantin Babeanu, Ioana Ciolacu, Lana Dumitru si Ovidiu Pop. Acestia vor participa la defilarea comuna Espoir Mode de pe 2 iulie 2011, ora 11:30 si castigatorul va beneficia de o bursa universitara de 10 luni la Institutul Francez al Modei (IFM).
Concursul Pasarela Access (etajul 2, sambata si duminica)
Pasarela Access este o expozitie concurs a 10 designeri de bijuterie aflati la inceput de drum. Fiecare designer isi prezinta bijuteriile sub forma de instalatie, premisa fiind cea a unei expozitii de arta contemporana. Designerii au deplina libertate de exprimare pentru a-si prezenta creatiile intr-un mod cat mai personal si asumat. In urma deliberarii juriului, castigatorul va desfasura un stagiu de o luna la designerul consacrat Dice Kayek.
Cei 10 designeri din expozitie :
Angi Apostol – www.cultmix.ro
Ioana Matei – ioanamatei.com
Ileana Danci – ileanadanci.blogspot.com
Mona Velciov – extins.com/mona-velciov
Andra Lupu – www.andralupu.com
Angela Ciobanu – www.angelaciobanu.ro
Mihaela Zvinca – www.zvinca.ro
Raluca Buzura – ralucabuzura.blogspot.com
Ana Marchetanu – www.anamarchetanu.ro
Romana Topescu – romana-accessories.tumblr.com
Juriul concursurilor Pasarela Access si Espoir Mode este compus din: Sylvie Ebel, Director General Adjunct al Institutului Francez de Moda de la Paris (IFM), Karine Piotraut, Director de recrutare al IFM, Pascal Morand, Director al Ecole Supérieure de Commerce de Paris – Europe (ESCP Europe), Francine Pairon, fashion energizer si Philippe Airaud, creator de bijuterii «couture», Ruxandra Demetrescu, rector al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti (UNARTE), Ioana Avram, profesor UNARTE, sectia de moda, Elena Basso Stanescu, profesor Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca si Ovidiu Buta, stilist si critic de moda.
Filme de Loic Prigent (etajul 3, sambata si duminica)
Le Jour d’avant – Jean-Paul Gaultier (2009)
Le jour d’avant – Sonia Rykiel (2009)
Signé Chanel (2005)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (2007)
Defilarea Florin Dobre (etajul 1, sambata, ora 19 :30)
„We Should All Be a Little Incredible…” – colectia prezentata de tanarul designer Florin Dobre in cadrul Pasarela 2011, porneste de la termenul „Bobo”, prescurtare de la sintagma bourgeois-bohème, termen ce definea, la inceputul anilor 2000, o noua categorie sociala, un mix intre burghezi si boemi, doua caste sociale ce nu pareau a se intalni vreodata. Si, pentru ca cei ce au tot pot alege orice, alegerile lor sunt aproate tot timpul paradoxale, imbinand luxul cu obisnuitul, mixand stiluri.
Instalatie Andreea Badala (etajul 1, duminica, ora 12)
Andreea Badala impreuna cu LUNDI et DEMI (designer Ciprian Tocu si arhitect Attila Kim) continua povestea Murmur printr-o interpretare a evenimentului de lansare a acestui brand din luna aprilie 2011. Asemanator primei expozitii vor fi prezentate tot 12 tinute si produsul deja consacrat, tricoul coroziv, toate acestea facand parte din colectia toamna-iarna 2011-2012.
Urmand conceptul schitat cu ocazia primului eveniment, LUNDI et DEMI propune o prezentare care are un caracter de spectacol – expozitie. Creatoarea avertizeaza ca publicul interesat trebuie sa fie acolo la ora 12 fix pentru a nu rata spectacolul.
Festivalul de moda Pasarela este organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti, sub directia artistica a lui Philippe Guilet de Saint Mart si in colaborare cu Institutul Francez al Modei de la Paris. Scopul festivalului este acela de a promova creatiile designerilor romani atat la Bucuresti cat si la Paris si de a aduce publicul roman mai aproape de valorile industriei franceze a modei.
sursa: F&B

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge