Masuri revolutionare anuntate de guvern!

Ministrul Finanþelor a anunþat în ºedinþa de Guvern cã scãderea impozitului de 16% se face ºi pentru veniturile din pensiile mai mari de 2000 de lei, dobânzi ºi chirii.
Pentru românii care obþin venituri din activitãþi independente, medici, avocaþi, jurnaliºti, artiºti, contribuþiile sociale se vor calcula la nivelul salariului minim.
Contribuþiile scad cu douã puncte procentuale. Din totalul contribuþiilor de la 39,25 vor ajunge la 37, 25%. Asta înseamnã mai multe contribuþii în beneficiul salariatului.
În totalul din salariul brut, 35% vor fi contribuþii plãtite de angajator în numele salariatului.
Guvernul nu va majora pensia minimã garantatã la 640 de lei de la 1 ianuarie 2018, ci de la 1 iulie 2018, iar procentul de platã cãtre Pilonul 2 de pensii va fi redus de la 5,1 la 3,7%, dar fãrã a fi afectatã valoarea nominalã din prezent, a anunþat, joi, ministrul Muncii, Lia Olguþa Vasilescu. Totodatã, ministrul a menþionat cã propune creºterea salariului minim brut pe þarã de la 1450 la 1900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, precum ºi majorarea indemnizaþiei pentru creºterea copilului.
O altã simplificare e reducerea contribuþiilor de la 9 la 3. Contribuþia pentru pensie, contribuþia pentru sãnãtate, contribuþia pentru asigurare pentru muncã suportatã de angajator.
Pentru 450.000 de firme, cu cifra de afaceri sub un mil de euro, se va institui un procent de 1% din cifra de afaceri în loc de 16% cât e în prezent.
\”Avem mãsuri pentru combaterea evaziunii. Se introduce directiva europeanã pentru combaterea externalizãrii profiturilor. Multinaþionalele care evitau plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va introduce un impozit pentru sumele transferate în strãinãtate, vor fi împiedicate transformãrile unor firme cãtre filialele lor din paradisurile fiscale\”, a spus ministrul Ionuþ Miºa.
Impozitul de 1%pe cifra de afaceri si pentru firmele cu cifra de afaceri pana la 1 miolon de euro, credem ca este binevenit, astfel vom asista la scadere categorica a evaziunii fiscale!
Iata pe larg ce inseamna noile masuri fiscale:
Creșterea salariului minim de la 1450 lei la 1550 lei (respectiv la 1900 lei cu brutul care va include contribuțiile plãtite în prezent de angajator). Mãsura ar urma sã se aplice de la 1 ianuarie 2018
◾Creșterea punctului de pensie de la 1.000 la 1.100 lei. Mãsura se va aplica de la 1 iulie 2018
◾Creșterea pensiei minime garantate de la 520 lei la 640 lei. Mãsura se va aplica de la 1 iulie 2018
◾Scãderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, nu doar pentru veniturile din salarii, ci și pentru alte venituri, cum ar fi cele din pensii, chirii, dobânzi, activitãți agricole, drepturi de autor, activitãți independente
◾Creșterea cu 60% a deducerilor pentru românii cu salarii mici. Pentru salariul minim, suma scutitã de impozit va crește de la 300 lei la 510 lei. În cazul celor cu copii, se mai adaugã o sumã de 160 lei pentru fiecare copil (fațã de 100 de lei în prezent)
◾Trecerea contribuțiilor sociale la angajat. Din totalul contribuțiilor plãtite la salariul brut se vor plãti 37,25%. În total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții plãtite de angajator în numele salariatului. Contribuțiile rãmase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75%, scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente, concediu medical, creanțe salariale. Toate acestea vor fi cuprinse de o singurã contribuție, care se va numi ”Contribuție asigurãtoare pentru muncã”
◾CAS pentru condiții deosebite de muncã scade de la 31,3% la 29%
◾CAS pentru condițiile speciale de muncã scade de la 36,3% la 33%
◾Activitãțile independente (medicii, avocații, notarii, jurnaliștii, scriitorii, artiștii etc) nu vor mai plãti contribuții raportate la sumele obținute din aceste activitãți. Contribuțiile se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie.
◾Firmele cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro vor plãti un impozit de 1% din cifra de afaceri, fațã de impozitul de 16% pe profit în prezent
◾Agenții economici nu vor mai putea fi cercetați penal în cazul unei fraude pe lanțul de TVA, decât dacã existã probe materiale cã respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste.
Ministrul Ionuț Mișa a anunțat și 2 mãsuri pentru combaterea evaziunii sau evitarea taxelor.
Prima este cea referitoare la introducerea Directivei europene 1164 din 2016, pentru combaterea externalizãrii profiturilor companiilor multinaționale. Prin aceasta:
◾Deducerea dobânzilor va fi limitatã
◾Se introduce un impozit pentru sumele transferate în afara țãrii de multinaționale în încercarea de a-și reduce baza de impozitare
◾Vor fi împiedicate transferurile între grupuri de firme cãtre filialele lor din paradisuri fiscale
◾Nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obținute prin aranjamente abuzive între firme
A doua mãsurã: confiscarea mijlocului de transport (mașinã, camion, vapor, tren, avion) utilizat de cei care fac evaziune cu bunuri accizabile, în plus fațã de confiscarea mãrfurilor implicate în evaziune.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge