Intalnire la Ministerul Economiei pentru RFTB

Dupa ce am participat in week-endul trecut la Cluj Napoca la Gala UAD (am intalnit o organizare exceptionala, voi reveni cu informatii despre gala), am revenit rapid in Bucuresti unde am avut o intalnire la Ministerul Economiei cu ministrul delegat al IMM-urilor, turismului si mediului de afaceri, doamna Maria Grapini. Desi intalnirea a fost una foarte scurta, am cerut Doamnei Grapini ajutorul in promovarea intensa a Romania Fashion Trends Brands in exteriorul tarii, prin intermediul structurilor statului roman, in speta a ambasadelor Romaniei. Noi am informat aceste ambasade cu privire la evenimentul din toamna, insa cu putine exceptii, aici numesc: Elvetia, Israel, Portugalia, Africa de sud, in rest responsabilii cu relatiile economice ale celorlalte ambasade nu ne-au dat niciun feedback, astfel ca demersurile noastre sunt directe cu branduri si buyeri de pe pietele internationale respective.
\”Imi este draga industria din care provin, mi-e drag Businesstexin, caci este o publicatie a industriei. Stiu ca piata functioneaza la un nivel scazut, ma preocupa cum sa impulsionam dezvoltarea firmelor din domeniu\” a spus ministrul Maria Grapini.
Stiu ca multi dintre producatorii romani in mare parte IMM-uri considera evenimentul din toamna un colac de salvare a business-urilor lor, avand in vedere scaderea drastica a consumului din ultima perioada. Multi dintre ei considera ca salvarea vine din export, si evident noi ca si co-organizatori ai acestui eveniment facem demersuri si invitam atat buyerii din tara cat mai ales din strainatate, cu accent pe tarile vecine Romaniei.
Doamna ministru si-a manifestat interesul pentru sustinerea industriei, acum stim cu totii ca nu e suficient ca un ministru sa isi doreasca sa faca un lucru sau altul, el are nevoie de profesionisti in ministerul sau care sa realizeze directiile trasate de ministru. Cum insa, in structurile statului activeaza oameni care nu au nimic de a face cu performanta, atunci rezultatele vizibile si de cetateanul de rand intarzie sa apara. Multi ministri din actualul cabinet au de furca cu oamenii din subordinea lor.
Evident organizarea unui targ de genul RFTB-ului este complexa, si necesita resurse serioase, dar imi exprim dorinta de a implica tot mediul de afaceri din industria modei din Romania. Trebuie sa influentam functionarea corecta a sistemului modei si acest lucru nu o poate face doar un grup de oameni, ci trebuie sa ne implicam de la nivelul de simplu producator sau comerciant pana la nivel de organism al statului care are atributii in acest sens.
As aduce in atentia dumneavoastra faptul ca la acest targ dorim sa creeam o platforma de comunicare intre designeri – branduri – fabrici de productie – buyeri- prestatori de servicii aferente industriei.
În cadrul salonului de modã RFTB pe lângã activitatea de contractãri se vor desfãºura ºi o serie de acþiuni conexe, dupã urmãtorul program, evident provizoriu in acest moment:
25-26 septembrie 2013 sesiune de contractãri sezonul primãvarã-varã 2014
27-28 septembrie 2013 sesiune dedicatã contractãrilor ºi vânzãrilor pentru sezonul iarnã 2013-2014
Workshopuri ºi prezentãri
25 septembrie
10.00 – 12.00 Prezentãri Facultãþi – secþii Fashion Design & Tehnologie – prezentare-
Elena Basso Stãnescu (UAD – Cluj Napoca)
Ioana Avram (UNA – Bucureºti)
Cornelia Brustureanu (UA”George Enescu” – Iaºi)
FTPMI – Iaºi; UV – Timiºoara; U Oradea; U “Aurel Vlaicu” Arad
12.00 – 13.00 Tendinþe Toamna-Iarna 2014 – 2015 – Lucian Broscatean – prezentare –
26 septembrie
10.00 – 11.00 Sistemul Modei – Liana Martin ºi Ovidiu Buta – workshop-
11.00 – 12.00 Buyer & Buying – Angelica Dumitrescu – workshop-
12.00 – 13.00 Moda online – Mirela Bucovicean – workshop-
27 septembrie
10.00 – 11.00 Evoluþia siluetei în sec XX – XXI – Elena Basso Stãnescu (UAD – Cluj Napoca) – prezentare-
11.00 – 12.00 Materialele viitorului – Ioana Avram (UNA – Bucureºti) – prezentare-
12.00 – 13.00 Tehnologiile viitorului – Cornelia Brustureanu (FTPMI – Iaºi) – prezentare-
Fashion show:
25 – 27 septembrie – zilnic începând cu ora 18.00
Show-urile se deschid cu Colecþia de Tendinþe, urmatã de colecþiile universitãþilor de artã.
Salon Tendinþe
Aceastã secþiune va cuprinde þinute selectate de organizatori din colecþiile expozanþilor (evident trimise în avans pânã la data de 20 septembrie). Þinutele trebuie sã se integreze în rigorile sezonului primavarã-varã 2014). În cadrul salonului de tendinþe vor fi prezentate ºi tendinþele în þesãturi ºi piele pentru toamnã-iarnã 2014-2015
Târg Job-uri
Panou cu anunþuri în cadrul salonului expoziþional – douã secþiuni – oferte ºi cereri
Pentru ediþia din 25-28 septembrie 2013, organizatorii vor asigura cazare gratuitã Buyeri-lor din þarã ºi din strãinãtate, care se vor acredita pe www.rftb.ro, pânã pe data de 15.09.2013

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge