Verifica email

  • Email:
  • Parola:
Rfil neamt

G.P&Company S.AInapoi

Data ultimei actualizari: 05-10-2015
Aceasta companie a fost vizualizata de 1952 ori
Istoria Guban cunoaște un început timid în anul 1935 cu un singur angajat și o cremă de pantofi. Invenția lui Blaziu Guban i-a dat posibilitatea ca în 15 septembrie 1937 să pună bazele societății „Guban”, împreună cu partenerii Kaldory și Kovacs, urmând ca mai tâziu în 1940 aceasta să primească caracterul de fabrică.

De-a lungul timpului, maestrul Guban, cu o experiență de chimist industrial și maestru de finiș la mai multe fabrici de încălțăminte militează pentru realizarea unor produse de calitate în România. Timp de 25 de ani acesta studiază problema influenței cremei de ghete asupra durabilității pantofilor și vine pe piață cu o cremă de ghete de calitate superioară fabricată în țara noastră care prelungește cu 50-100% durabilitatea pantofilor.

Cât timp a fost în funcția de conducere a societății, Guban Blaziu a dorit să contribuie la dezvoltarea industriei, stopând importurile de produse străine, aducând inovații în procesele de producție din acea perioadă alături de angajații săi, care erau recompensați și încurajați să propună îmbunătățiri. Viziunea sa era să producă calitate pentru români, să ridice nivelul țării sale și să aducă un suflu nou care să se ralieze cu tendințele târgurilor din occident. Cu acest scop, începe să călătorească la târguri de mostre din Budapesta, Viena, Zurich, Basel, Paris și Praga unde expune produsele “Guban” și de unde se inspiră pentru modele noi de încălțăminte.

În anul 1952 donează societatea statului român, obținând un contract avantajos prin care statul se obliga să investească masiv în dezvoltarea întreprinderii. Va avea loc schimbarea numelui, din „Guban” Uzina Chimică Timișoara, în Întreprinderea Industrială de Stat Fabrica de Produse Chimice și Încălțăminte „Bela Breiner” Timișoara. După numeroase repartizări de locații și instalații, autocamioane, și lucrări de construcții, întreprinderea își sporește astfel activitatea de producție, ajungâng în 1959 să dețină 475 de angajați dintre care 394 muncitori (Sursa Arhivele Naționale).

În 1963 numele companiei suferă din nou modificări, de această dată numindu-se „Fabrica Încălțăminte și Mase Plastice Victoria”. Producția se diversifică, firma ajungând să dețină unități și secții de: mase plastice, confecții, imprimerie, tâmplărie, accesorii metalice, blănărie, încălțăminte, o magazie de piele artificială și un laborator. Însă secția de încălțăminte rămâne mereu o prioritate pentru deja bătrânul proprietar care propune „Arta Guban” pentru femei, bărbați și copii, atât pentru consumul intern cât și pentru export. Modelele de pantofi se succed cu o repeziciune uimitoare, impresionând generații întregi prin eleganță, rafinament și comoditate.

Astăzi, „Arta Guban” continuă, prin devotamentul celor care cred în bradul românesc și în viziunea unui pantofar cu cinci clase care a uimit lumea prin devotament și inteligență. Experiența și profesionalismul acumulate de-a lungul timpului, îmbinate cu pasiunea pentru excelență și un aer proaspăt centrat pe inovare deschisă vin să descopere frumusețea feminității românești. Guban redevine astfel artă, rafinament, răsfăț.
Profil comercial: Producator, Distribuitor
Adresa: Bd.Eroilor de la Tisa, Nr.30-40
Localitate: Timisoara
Judet: Timis
Telefon: +40 256.224.040; +40 256.224.036; +40 755.090.974
  Cautare companii dupa profil comercial  

Newsletter


Euroccoper Transport


 Revista 100%Construct