”ECHIPAMENTUL NOSTRU OFICIAL LA RIO SE COMPORTÃ CA UNUL CONTRAFÃCUT!”

E vorba de tricourile, bluzele și treningurile oficiale Kappa pe care le poartã tot timpul: în Sat, în sãlile de competiții, când intrã la încãlzire.
Doar în concursul propriu-zis fiecare a venit cu ce firmã a dorit.
Ne-am întâlnit cu ei pentru detalii.
– Întâi de toate, de ce nu vreți sã spuneți aceste lucruri cu nume și prenume?
– Pentru cã avem un contract cu COSR pe perioada Jocurilor. Lucruri care pot fi interpretate drept atacuri sau referințe la echipament ne pot costa.
– Ne-ați arãtat câteva fotografii. Un picior murdãrit cu albastrul ieșit de pe trening, douã branduri care s-au deteriorat. Mai aveți și alte exemple?
– Ați scris cã s-au rupt doi pantaloni de trening ai scrimerei Simona Gherman. Nu sunt singurii! Știm sigur de la alte loturi cã s-au mai rupt. În al doilea rând, priviți mâinile mele! Vedeți cum a intrat tricoul cu mânecã lungã la apã?!
– Sunt douã lucruri distincte. Inscripționarea brandului Team România și calitatea efectivã a tricourilor și a treningurilor.
– Da, ambele lucruri sunt mult sub calitatea normalã!
„Întrebați sportivii de la Sydney, când lotul a avut Adidas! Și acum avem acel echipament”
Om din lotul României de la Rio
– Deci echipamentul…
– Uitați cum stã treaba! Noi suntem de o viațã în sport. Acest Kappa pe care-l purtãm nu pare un echipament original! Se comportã ca un fake, ca unul contrafãcut.
– (Are pe el un tricou polo, cu guler și mânecã scurtã) Acest tricou de câte ori l-ați spãlat?
– (Râde din toatã inima) Nu l-am spãlat cã e a treia zi de purtare. Și aratã ca și cum ar fi de doi ani!
ETICHETA UNEI FIRME DIN FRANȚA
În afara problemelor semnalate de sportivi, pe echipamente existã semne mai puțin obișnuite.
Etichetele interioare, cele albe, ale unora dintre tricouri, care sunt cusute și unde se scriu de regulã firma și țara producãtoare, sunt parțial tãiate.
În loc de numele firmei italiene Kappa, pe etichete apare numele unei alte companii de haine: Sol’s Europe din Franța.
Pe umãrul unui tricou sigla se dezlipește
Pe umãrul unui tricou sigla se dezlipește
Firma ar fi putut fi subcontractor al Kappa, dar, în acest moment, nu avem o confirmare pentru nici una dintre ipotezele prezenței numelui Sol’s Europe pe tricourile lotului olimpic al României de la Rio.
Discuția cu Alin Petrache, șeful COSR, are loc în tribuna de la sala de scrimã.
– Domnule președinte, unii sportivi și antrenori din lot reclamã calitatea echipamentului.
– Cu ce sã-i ajut? Acesta e lucrul cu care ne confruntãm. Sistemul de licitații publice descurajeazã negocierile. Te poți trezi cu orice firmã.
– Kappa nu e orice firmã.
– Sigur cã nu e. Mie îmi place acest echipament de bumbac. Dar îi înțeleg dacã lor nu le place.
– Obiecția dinspre unele loturi lor nu ține de gust. Ci de calitatea intrinsecã a tricourilor, a treningurilor și de felul în care rezistã. Se rup, se deterioreazã la spãlare…
– Sunt sincer. Îmi vine greu. Și mie îmi e greu, pentru cã sistemul din SEAP îi protejeazã, poate, pe funcționarii publici, dar noi nu ne dorim în sport, la COSR, o astfel de mentalitate.
– Asics a dotat lotul la cele douã Olimpiade de varã de la Beijing și de la Londra. Știți de ce s-a renunțat la contract? A fost din scurt?
– Pentru cã Asics n-a mai vrut.
– Nu a mai vrut sã îmbrace, contra cost, lotul României?
– Nu a mai participat la licitație. E ceea ce știu eu. Vom încerca sã contactãm firme care vor sã intre agresiv pe piațã, poate Under Armour, poate altele, vom vedea.
LA CONCURS, CU ALTE FIRME
Loturile și-au ales singure echipamentele de concurs. Fiecare federație a lucrat cu partenerii obișnuiți și Kappa nu se numãrã printre ei.
Când un sportiv s-a dat cu Autan, contra țânțarilor, iar apoi și-a dezbrãcat treningul ca sã se schimbe în șort, piciorul i s-a albãstrit de la culoarea treningului
Când un sportiv s-a dat cu Autan, contra țânțarilor, iar apoi și-a dezbrãcat treningul ca sã se schimbe în șort, piciorul i s-a albãstrit de la culoarea treningului
„OAMENII AU MUNCIT PE BRÂNCI. UNDE-I SOLIDARITATEA?!”
Carmen Tocan este șefa Departamentului juridic de la COSR. Aceasta este discuția de dupã ce Gazeta i-a prezentat tema discuției și oficialul olimpic s-a documentat extrem de repede.
– Bunã ziua, contractul de echipament pentru Rio a fost semnat cu firma Kappa din Italia?
– Nu. Contractul a fost realizat pe SEAP cu firma Pax Creative. Ei au lucrat cu un distribuitor Kappa din România, din câte înțeleg.
– Pe eticheta tricourilor apare un alt nume de firmã, nu Kappa. Kappa e doar atașat pe hârtie și imprimat pe tricou, dar nu pe eticheta producãtorului.
– Dupã ce mi-ați spus ne-am uitat și noi. Așa e, aveți dreptate. Am înțeles cã, în momentul recepției, cei de la Pax Creative au sesizat și ei.
„Firma Pax Creative a vãzut cã etichetele nu poartã inscripția Kappa și a sunat, din ce cunosc, în Italia. Nu știu însã ce rãspuns a primit, dar ne-a fãcut livrarea”
Carmen Tocan, șefa Biroului juridic COSR
– Sportivii ne-au arãtat acest lucru cu eticheta, pentru cã ei spun cã treningurile sau tricourile nu se comportã ca un echipament original Kappa.
– Eu vã pot garanta cã achiziția publicã s-a fãcut 100% corect. Cã se ia brandul? Pe ele scrie cã trebuie spãlate la 30 de grade. Dacã se spalã la 50 de grade, poate cã se ia. Colegele mele care s-au ocupat de echipament mi-au spus, apropo de pantalonii care s-au rupt la scrimã, cã scrimerele și-au ales mãsuri strâmte.
„Cu tot respectul pentru sportivi, dar la COSR s-a lucrat luni întregi. Și sâmbãta, și duminica! Dacã sunt probleme, unde este solidaritatea olimpicã de care se vorbește?”
Carmen Tocan, șefa Biroului juridic COSR
– Bun, aveți dreptate, într-un lot existã multe temperamente. Unii sunt cârcotași. Dar discutãm despre calitatea vizibilã a branduirii și a echipamentului.
– Am cumpãrat corect, așa cum ne obligã SEAP-ul. Apoi, în relația cu federațiile se cuvine ca și ei sã fie responsabili în materie de echipament. De ce nu a spus nimeni nimic pânã acum? În schimb, între ce ne dãdeau federațiile în listã și mãsurile reale erau diferențe foarte mari. Sã le spunem și pe astea, cinstit! Și, poate, sã fim o echipã!
-Inscripționarea cu brandul Team Romania cine a fãcut-0?
-Noi le-am trimis modelul și au venit inscripționate direct din depozitul din Italia.
AU COSTAT 130.000 EURO
Firma care a livrat echipamentele are 5 angajați și 10 contracte cu COSR, din 2010 încoace.
370.000 de euro
cumuleazã contractele firmei Pax cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Pax Creative Sports SRL e firma care a livrat echipamentele pentru membrii delegației olimpice la JO 2016.
E vorba despre tricouri, șepci, încãlțãminte sport, genți de voiaj și rucsacuri. „Produsele trebuie sã aibã o cromaticã uni sau în combinații de culori, cu condiția asortãrii acestora astfel încât sã creeze o imagine esteticã reprezentativã, unitarã”, se aratã în contractul de atribuire 170351/22.06.2016.
Contract în valoare de 571.032 lei, aproximativ 130.000 euro. Cantitatea, între 148 și 168 de seturi. Adicã în jur de 800 de euro pe set. Suma nu pare mare și poate cã aici e una dintre probleme
10 contracte
în total 370.000 euro, a încheiat COSR cu Pax Creative Sports SRL din 2010 încoace
2014: au livrat dupã începerea competiției!
La Jocurile Olimpice de iarnã de la Soci, 2014, ziarul Ziua News a prezentat un alt caz în care a fost implicatã firma Pax Creative Sports SRL: echipamentele au fost livrate la o zi dupã începerea competiției.
Mihaela Knopf, unul dintre acționarii de atunci, fusese acționarã, pânã în 2010, la firma Optimal Active Sports SRL.
Firma a mai îmbrãcat lotul României la FOTE 2013, ținut în Poiana Brașov, și la JO Tineret 2010.
Au emailul ASICS România!
O altã asociere: PAX Creative Sports SRL are, în datele trecute în contract, e-mailul office@asicsromania.ro.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge