Dupa Seara Designerilor din Satu Mare!

Sâmbãtã, 23 noiembrie la Satu Mare a avut loc a III-a ediție a „Serii designerilor sãtmãreni”.
Evenimentul a reunit colecțiile a zece designeri locali care și-au prezentat creațiile în fața a peste 500 de spectatori. Arizanii colectiilor au fost: Anca Tomșa, Alina Fârte, Ciprian Crãciun, Ioana Cãlin, Cosmin Mureșan, Zsolt Popa, Zita Pop, Monica Ștrango, Georgia Ciontoș și Alena Ignãtescu.
Evenimentul a marcat si o veste buna pentru designerii din Satu Mare, astfel eforturile depuse de Alegna Ignatescu si Ciprian Craciun au facut ca in nord vestul tarii sa ia fiinta o asociatie a Designerilor Satmareni. Asociatia se realizeaza cu sprijinul Primariei Satu Mare, primarul Dorel Coica a declarat ca este aproape de designeri, si le doreste mult succes in activitatea creatoare.\” este onorant pentru noi ca institutie sa sa sustinem tot ce inseamna valoare in Satu Mare\” Astfel designerii satmareni vor primi un spatiu plasat central unde sa isi realizeze un showroom spatiul fiind pus la dispozitie de primarie in mod gratuit.
Organizatoarea evenimentului, Alegna Ignatescu ne-a declarat ca\” am reusit sa organizam acest eveniment pentru Satu Mare, in care designerii sa isi prezinte colectiile publicului si presei. Am avut in Primaria Satu Mare un sprijin real in organizare,multumesc si agentiilor de modele Gaby\’s Models si Trust Models\”. Faptul ca designerii satmareni au inteles ca daca isi unesc fortele pot obtine mai mult decat daca ar functiona individual este un lucru bun. Ceea ce se intampla in Satu Mare ar trebui sa fie un exemplu si pentru alte zone care au designeri , dar care nu au forta de a se dezvolta.
Alegna Ignatescu isi doreste ca la editia de anul viitor sa adune si reprezentanti ai firmelor de productie dar si al magazinelor sa fie prezenti la eveniment, astfel incat creatiile designerilor sa poata fi cumparate de catre acestia.
Iata cateva imagini de la \”Seara Designerilor\” considerat evenimentul anului in moda la Satu Mare.
Colecția ”My demons… my angels” a Ioanei Cãlin a vorbit despre iubire în toate formele ei: de la pasiune nebunã la iubire purã.Ioana a folosit la realizarea colectiei, pene de strut, lanturi din metale aurii, matase, tafta si piele.
Colecția ”Black Magic Egypt”, conceputã de Cosmin Mureșan, a adus pe podium o selecție de piese de lenjerie spectaculoase. Realizate din materiale prețioase, piesele reunesc pe fiecare dintre ele tehnici de imprimare prin presare și broderii manuale cu pietre, cristale și elemente lucioase.
Colecția lui Zsolt Popa a fost inspiratã de femeia puternicã vs. fragilã și rebelã, cu accente de blanã, culori închise, piele de reptile, piele lãcuitã. Zsolt a avut o colectie echilibrata, in care matasuri fine intra in combinatie cu materiale dure. Croiala cu taieturi si decupaje bine structurate cu accente in talie avantajand forma corpului.
Ciprian Craciun a prezentat o colectie inspirata din lumea poieziei \”Toamna Bacoviana\”, In colectie intalnim forme diferite de buzunare, platca pe spate, maneci aplicate si gulere ridicate.
Piesele de bazã ale colecției ”Dragonfly”, a Zitei Pop, au fost rochia și fusta mini, decorate cu linii și broderii, fermoare, cu ușoare tente futuriste care au completat viziunea eclecticã a colecției. Cromatic Zita Pop a folosit negru, rosu si roz pal. Broderiile au fost lucrate manual la Tricomark Satu Mare.
Colecția reunitã a Monicãi Ștrango și Mihaela Pastor a depãșit limitele realului, piesele jucând la granița inconștientului.
Conceptul colecției vestimentare ”Natural Resources” a creatoarei Georgia Ciontoș – GxGia este o revoltã împotriva exploatãrii resurselor naturale în exces. Colecția este dedicatã femeii preocupate de mediu, cãreia îi place stilul excentric și unic.
Alena Ignãtescu a prezentat colecția ”Slow fashion”, un concept care a devenit mișcare. Linia este una vintage, specificã perioadei anilor `20, cu silueta cilindricã, androidã și franjuri atât de specifici acelei perioade.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge