De ce sa participi la RFTB?

RFTB – un eveniment de tip “Business to Business”
3-5 aprilie 2014 – RFTB
– salonul profesionist al industriei modei –
eveniment organizat de
Business Texin ºi Fashionandbeauty.ro în parteneriat cu Jolidon
Salonul RFTB este un eveniment care se adreseaza specialistilor din industria modei. El s-a nascut la propunerea producatorilor romani care functioneaza pe piata interna si a fost conceput ca un eveniment care sa faciliteze contactele, relatiile si toate tipurile de colaborari intre cei care activeaza in domeniu. Noi, cei din echipa RFTB – Business Texin – catalogul industriei modei romanesti, cel mai cunoscut site de specialitate www.fashionandbeauty.ro si Jolidon – cel mai cunoscut brand romanesc cu cea mai mare experienta in domeniul targurilor internationale de profil, ne-am unit eforturile si, in toamna trecuta, am realizat prima editie a unui salon profesionist al industriei, un salon care indeplineste toate cerintele unui sistem functional. Peste 80% dintre firmele prezente la aceasta prima editie s-au declarat incantate de acest eveniment, de conceptul pe care acesta si-a propus sa il implementeze in piata de profil, de aceea toate aceste firme s-au inscris deja pentru a participa la aceasta a doua editie RFTB – 3-5 aprilie.
In noua editie de primavara a RFTB ni s-au alaturat noi branduri, nume puternice dornice sa ne sustina in demersul nostru, dar mai ales dornice sa contribuie la instituirea unui sistem coerent, in care furnizorii, producatorii, buyerii, presa si invatamantul de specialitate sa vina in contact, sa relationeze, sa stabileasca noi coordonate de colaborare. Nume precum Serrousi, Cameleon Textil, Dorobantul, Il Textile, Falla Collection din Grupul Jolidon au facut deja mai mult decat sa isi anunte prezenta la Salonul RFTB, si-au invitat partenerii de business, le-au dat intalnire la Bucuresti, in cadrul organizat al salonului, pentru a le propune noile lor colectii. De asemenea, si-au anuntat furnizorii si toti cei care doresc sa colaboreze sub o forma sau alta cu acestia stabilindu-si intalnirile la salonul expozitional Exporom Pantelimon, locul de desfasurare al RFTB.
Pentru reusita deplina a demersului nostru, va rugam sa va contactati si dumneavoastra colaboratorii, magazinele multibrand care se numara printer buyerii dumnevoastra, furnizorii si toti cei dornici sa va cunoasca realizarile, sa deschida noi cai de comunicare si colaborare cu dumneavoastra, sa vina la RFTB in perioada 3-5 aprilie, sa vizioneze propunerile dumneavoastra pentru noul sezon, sa va contracteze produsul. Doar printr-o interactiune de acest tip vom reusi sa construim impreuna pana la urma un sistem coerent si functional, dupa modelul celor straine pe care le admiram atat de mult.
Din experientele noastre de pe teren, va putem spune de exemplu, despre magazinul TEODOR din Campina, care reprezinta 10 producatori, dar care nu a fost anuntat de catre niciunul dintre acestia sa vina la Bucuresti, la Salon, sa le vada colectiile, desi cativa dintre acestia sunt deja pe listele expozantilor din aceasta editie. La fel putem spune despre magazinele din Targoviste, Ploiesti, Buzau, Brasov, Sibiu etc. Noi am expediat peste 5000 de invitatii la magazinele din baza noastra de date, alte 3000 sunt pe drum catre noi magazine din toate colturile tarii.
Dorim sa precizam ca acest eveniment, salonul RFTB, nu este un eveniment orientat catre profitul organizatorilor. El este conceput pentru a servi intreg sistemul modei, pentru ca ne dorim ca intreaga industrie a modei sa reinceapa sa functioneze. Dar acest lucru nu se va putea realiza fara sprijinul dumneavoastra, fara efortul nostru comun. Avem nevoie de intregul dumneavoastra sprijin pentru a face sa reporneasca motoarele acestui sector care functiona atat de bine odinioara.
Ani de zile am prevazut ca lohnul isi va reduce prezenta pe piata romaneasca, ceea ce s-a si intamplat. Ani de zile am incercat sa sustinem renasterea designului romanesc, lucru care acum s-a realizat. Scolile de desing, tinerii designeri au deja recunoastere internationala, premii peste premii, succese expozitionale, sunt angajati de catre branduri straine. Acum acest design trebuie sa se reuneasca cu productia, cu managementul domeniului, designerii au nevoie de finantare pentru a creste, producatorii au nevoie de designeri pentru a creste si ei si pentru a face fata concurentei. Sistemul insa nu este complet fara buyeri si fara consumatori educati. Tinerii nostri incep afaceri pe online, pentru ca necesita investitii mai reduse fata de cele din offline. I-am invitat in cadrul workshopurilor RFTB ca sa ii cunoasteti, sa faceti schimb de informatie, de experienta. Am invitat specialisti care sa va vorbeasca despre relatia brand-presa, in asa fel incat sa va puteti publicita cat mai bine produsul. Va vom prezenta tendintele, cheia functionarii productiei in moda. Incercam sa va tinem la curent cu tot ce inseamna noutate si informatie pretioasa in domeniu. Tot acest sistem al modei nu functioneaza daca nu avem toate verigile prezente si daca nu avem informatia necesara. Haideti sa crestem impreuna un sistem in care fiecare din noi isi va avea locul si rostul, in care toti sa ne putem integra pe piata, sa fim competitivi. Daca nu suntem uniti, nu putem sa construim nimic de durata, nimic eficient. Avem nevoie de o legislatie adecvata, avem nevoie de facilitati, avem nevoie de fonduri, de sustinere, avem nevoie sa pregatim noi specialisti, mana de lucru calificata, manageri de top etc. Pe toate le putem obtine numai daca ne vom uni si le vom dezbate toti impreuna intr-un cadru organizat in care ne adunam toti specialistii domeniului, intr-un cadru in care contactele si contractele se pot stabili conform unui mod de functionare dupa standardele international.
Salonul RFTB isi propune sa va ofere acest cadru specializat, de doua ori pe an, un cadru destinat strict specialistilor si nu publicului larg. Ne dorim un eveniment profesionist in care sa ne intalnim, sa ne cunoastem, sa ne organizam, sa discutam, sa evaluam, sa analizam, sa propunem, sa gasim solutii, sa rezolvam probleme, sa progresam si, de ce nu, sa petrecem un timp frumos impreuna, intre noi cei din industria modei, un domeniu atat de fascinant pe care il iubim cu totii.
Program RFTB:
Ziua I – 3 aprilie
– Dr. Ioana Avram – UNA Bucuresti – Tendinte – 11.00 – 12.00
– fashion e-commerce cu Adriana Ancuta – TuxedoConfession.com si Andreea Inankur – AloModaShop.ro – 12.00 – 13.00
Ziua II – 4 aprilie
– Dr. Calina Langa – absolventa UAD Cluj – 11.00 – 11.30
– Dr. Andreea Palade Flondor – Univ Vest TM – 11.30 – 12.00
– Relatia brand-presa – \”win win situation\” cu Cristina Bazavan 4 aprilie 12.00 – 13.00
– Lansare de carte – Ovidiu Buta prezinta “Comunicarea in moda” de Liana Martin si Ana Raluca Chiosa – 13.00
Ziua III – 5 aprilie
– discutii libere
Orice modificare a programului va fi comunicata pe site-ul www.rftb.ro . Urmariti de asemenea si pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/expoRFTB .
Colecþiile pregãtite a fi expuse în cadrul RFTB vor fi pentru sezonul
toamnã/iarnã 2014-2015 (confecþii)
primãvarã/varã 2015 (þesãturi)
Salonul de tendinþe – pentru sezonul primãvarã/varã 2015
Pentru informaþii suplimentare :
Ovidiu Buta – ovidiu.buta@fashionandbeauty.ro
Liana Martin – liana.martin@fashionandbeauty.ro
Lucian Diaconu – lucian.diaconu@businesstexin.ro, 0755076740, 0214118184

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge