Criza Financiara si efectele ei – ATENTIE TZEPARI!

Sunt societati care si-au facut un hobby din a nu plati facturi de prestari servicii, achizitionare de materii prime , etc.
Spre exemplu firma Mexton Impex are sa plateasca pentru aparitia in nr 2,( septembrie 2006) al catalogului Business Texin, o factura scadenta de peste 2 ani in valoare de 895,33 ron, la care , daca aplicam penalitatile ar trebui sa vorbim de o suma dubla. Dar cazul Business Texin nu este singular, Mexton datoreaza bani la SC ASAS ROMANIA SRL, CREDIT EUROPE BANK SA -CENTRALA, PROCREDIT BANK SA,BANCA TRANSILVANIA SA, Emidale International, si altii, conform dosarului 1490/4/2008 de la Tribunalul Bucuresti. Proprietara Mexton , Alina Tolescu, se pare ca a facut o pasiune din a nu-si plati creditele la banci,creantele furnizorilor.
Sunt unele companii care si-au facut un renume de a da \”tzepe\”, este adevarat unele sunt gandite, altele vin odata cu valul crizei financiare, in aceste zile daca suni un client pentru a-ti plati , se scuza ca e criza si ca nu poate plati, dar in 2007 sau 2008 , de ce nu a platit?, ca efectele crizei nu erau atunci simtite in Romania.
Exista intelegere unde sunt probleme (criza pentru Romania este prima pe care o traversam dupa 1990), dar unde se speculeaza momentul si se face un lait-motiv din aceasta ca sa nu-ti platesti furnizorii, nu cred ca putem sa avem intelegere.
Din pacate, mediului de afaceri din Romania , indeferent de domeniul de activitate , ii lipseste disciplina , si corectitudinea, ne permitem sa platim cu ff. mare intarziere, ne permitem sa nu platim niciodata, acest lucru nu e specific firmelor care activeaza in UE.
Multi clienti se plang ca merge greu, dar multi nu intreprind nici o activitate care sa dea randament pentru a se salva! \”Asteptam sa treaca criza\” o spun in cor managerii, dar ,cum va trece ea? si cand?, nimeni nu e in stare sa spuna! Sunt sigur ca multe solutii din cele luate de anumite companii nu sunt corecte, pentru ca in Romania nu sunt multi manageri care sa faca fata crizei.
Se spune ca numarul firmelor care activeaza in domeniu se diminuiaza, si cred ca aceasta perioada pe care o traversam este un moment propice de selectie naturala a celor care fac business si doar aceia, care vor intelege ca trebuie sa fie corecti, sa-si respecte angajamentele asumate , ei vor merge mai departe!
Daca aveti cazuri in care in mod voit nu va incasati banii, trimiteti prin mail la adresa : contact@businesstexin.ro, rau-platnicii dvs. si o sa intocmim o baza de date cu acestia, pe care o sa o postam pe site-ul : www.businesstexin.ro, pentru ca si alti oameni de afaceri sa se informeze si macar ei sa se fereasca de colaborarile cu astfel de companii care sunt rau-platnice!
Ni s-au cerut de mult, de catre managerii companiilor, astfel de situatii, cu cei care dau tzepe dar, am considerat ca au fost cazuri izolate si nu le-am facut publice, dar acest fenomen s-a incetatenit astfel incat credem ca e cazul sa vorbim deschis despre ele, cu mentiunea ca informatiile pe care ni le furnizati sa fie corecte si fiecare companie sa si le asume!
Informatiile pe care ni le trimiteti vor fi postate pe www.businesstexin.ro, fiind prezente pe prima pagina . Va amintesc ca site-ul este vizitat de aprx 13000-15000 vizitatori unici /luna , fiind un site targetat pe industria textile-pielarie vizitatorii sunt in esenta profesionisti ce activeaza in domeniu.
De asemenea vom trimite informatii saptamanale catre cele apx 6000 adrese de e-mail din baza de newsletter-e , astfel incat mesajul dvs, sa fie vizibil cat mai multor persoane implicate in industria usoara!
Un alt site unde se pot posta rau-platnicii este www.antitepari.ro
Lucian Diaconu – Publisher – Business Texin

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge