Clujana a reluat exporturile de încãlþãminte în Franþa

Pentru prima datã dupã Revoluþie, fabrica de încãlþãminte Clujana a reluat, la sfârºitul anului trecut, exporturile cãtre Europa, în special cãtre Franþa ºi Irlanda, informeazã site-ul financiar din Italia, portalino.it.
Fabrica din Cluj a livrat, doar în luna decembrie 2009, un lot de 8.892 de perechi de încãlþãminte, în valoare totalã de 179.000 de euro, având în pregãtire alte modele destinate pieþei irlandeze.
Conducerea firmei româneºti a semnat, în septembrie 2009, un contract cu societatea francezã Soditex, ce îi permite pãtrunderea pe pieþele Uniunii Europene. Acordul prevede cã cele douã firme vor crea o colecþie de 200 de modele.
La Clujana, al cãrui acþionar majoritar este Consiliul Judeþean Cluj, lucreazã aproximativ 350 de angajaþi.
În 1989, Clujana avea 10.000 de angajaþi. Nu se va mai ajunge la un asemenea efectiv, nici nu este cazul. Va creºte însã producþia. Avem în vedere dublarea acesteia într-un an. Ne ajutã faptul cã fabrica are cumpãrãtori fideli ºi azi, prin urmare un renume deosebit\”, a declarat, recent, Dan Ungureanu, directorul fabricii Clujana, citat de Agerpres.
Producþia societãþii Clujana a fost reluatã în 2005, dupã 16 ani de stagnare, cu o singurã linie de fabricaþie, iar la ora actualã a ajuns la cinci linii de cusãtorie ºi una de asamblat talpa. În 2007 a fost obþinut avizul acþionarilor pentru deschiderea unor reprezentanþe la Bucureºti ºi la Timiºoara. În iunie 2008, Clujana era deja retehnoligizata integral ºi producea în jur de 20.000 de perechi de încãlþãminte pe lunã, din care 80% în regim lohn.
Clujana a vândut încãlþãminte de 9.000 de euro în Polus Center
Societatea, controlatã de Consiliul Judeþean Cluj, intenþioneazã sã deschidã noi magazine în 2010. Urmãtorul va fi inaugurat, în curând, în Iulius Mall.
Potrivit datelor furnizate de cãtre producãtorul de încãlþãminte Clujana, societate deþinutã de Consiliul Judeþean, în doar 15 zile magazinul deschis la mijlocul lunii decembrie 2009 în Polus Center a avut încasãri de aproximativ 9.000 de euro. Celelalte magazine Clujana au adus anul trecut din vânzarea de încãlþãminte venituri de peste 780.000 de lei.
Potrivit informaþiilor furnizate de directorul societãþii, Dan Ungureanu, în 2008 vânzãrile prin magazinele proprii ale societãþii Clujana au fost de 411.989 de lei, în timp ce anul trecut suma s-a dublat, încasându-se 826.646 de lei. Pe piaþa internã, fabrica de încãlþãminte deþinutã de Consiliul Judeþean Cluj a reuºit sã vândã produse în valoare de 1.363.560 de lei. Cu doi ani în urmã, în România Clujana a vândut încãlþãminte în sumã de 601.746. Pe comenzi, cifrele de anul trecut au fost cu peste 2 milioane de lei mai mari decât în 2008. Astfel, din vânzãrile lohn, fabrica Clujana a încasat peste 5,4 milioane de lei.
în 2008 nu s-a exportat nici un produs. 2009 a fost anul în care exporturile de încãlþãminte Clujana au fost reluate, dupã 11 ani de întreruperi. S-a livrat încãlþãminte în Irlanda ºi în Franþa. Cifra din vânzãrile pe 2009 a fost de 8.337.257 de lei, a informat directorul Clujana, Dan Ungureanu.
Magazinul inaugurat la mijlocul lunii decembrie 2009 în complexul comercial Polus Center a reuºit sã încaseze în urma vânzãrii de încãlþãminte, curelelor sau accesoriilor pentru telefoane mobile peste 38.600 de lei, adicã aproximativ 9.000 de euro. în anul 2008 s-au realizat 35 de articole noi, în timp ce în 2009 s-au creat 340 de noi articole, în colaborare cu partenerul francez al fabricii Clujana (societatea Soditex n.red.). în 2009 s-au angajat aproape 110 muncitori, a mai spus directorul Clujana.
Pentru 2010, oficialii forului judeþean ºi cei ai fabricii de încãlþãminte ºi-au propus deschiderea unui al doilea magazin, în Iulius Mall. De asemenea, intenþia este de a încheia mai multe contracte cu autoritãþile publice (Armatã, Pompieri, Jandarmerie n.red.), concomitent cu mãrirea capacitãþii de producþie prin deschiderea unor unitãþi în judeþ ºi angajarea de noi muncitori.
Un alt plan ambiþios anunþat de preºedintele Consiliului Judeþean, Alin Tiºe, pentru 2010 s-a legat de îmbunãtãþirea condiþiilor de muncã în fabrica din Cluj-Napoca prin modernizarea spaþiului. Tiºe a menþionat cã doreºte ca cifrele de anul acesta ale fabricii Clujana sã permitã ºi creºteri salariale pentru angajaþi.
Reprezentantii fabricii de incaltaminte Clujana s-au gandit ca si-ar putea promova accesoriile cu ajutorul Elenei Udrea, dupa ce aceasta a declarat ca ar fi interesata sa poarte pantofi romanesti.
\”Am remarcat ca doamna ministru Elena Udrea a declarat public ca este interesata sa poarte pantofi fabricati in Romania. Ne-am gandit sa ii atragem atentia asupra brandului Clujana. Ii vom pregati o colectie formata din modelele elaborate in ultima parte a lui 2009 si o vom invita sa-si aleaga ce-i place.
Oricum, produsele sunt de calitate, design-ul este frantuzesc, iar pielea de cal este de o mare finete si foarte la moda in Franta\”, a declarat reprezentantul CJ-ului in Adunarea Generala a Actionarilor fabricii Clujana, consilierul judetean Steluta Racolta, potrivit Ziua de Cluj.
Racolta a declarat ca vor sa puna accent pe promovarea produselor in tara, dar si in strainatate.
Clujana a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri mai mare cu 60% fata de 2008.

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge