BILANT RFTB

Salonul RFTB 2013 s-a incheiat cu succes, iar primele cifre care s-au adunat intr-un bilant al evenimentului spun ca a fost o reusita pentru industria modei din Romania.
Astfel, la editia RFTB din 25-28 septembrie 2013 au participat 71 de expozanti – firme straine si romanesti care au oferit de la tesaturi la servicii si utilaje, accesorii, incaltaminte, confectii, tricotaje, lenjerie, dar si oferte media, organizari de evenimente, unitati de invatamant de specialitate. Designerii romani au fost si ei reprezentati la Salonul RFTB expunand cu standuri individuale, avand si selectii in Salonul de Tendinte al RFTB – Alina Botea, Lena Criveanu, Andreea Badala – Murmur, Andreea Tincu – Sense, dar si reuniti intr-un stand al Molecule-F. Dintre momentele remarcante ale Salonului amintim parteneriatul cu JOLIDON, cel mai cunoscut brand romanesc care a adus un stand special cu produsele celei mai recente colectii lansate la Paris, dar si podiumul pe care s-au desfasurat fashion show-urile – o realizare a Asociatiei Culturale Pro Transilvania. Standurile sectiilor de Fashion Design ale universitatilor de arta din Cluj – powered by Doina Levintza, Bucuresti si Timisoara au impresionat vizitatorii. Workshop-urile si prezentarile sustinute in cadrul Salonului RFTB de catre voci cu autoritate ale modei romanesti – Mirela Bucovicean, Angelica Dumitrescu, Ana Raluca Chiosa, Ovidiu Buta, Liana Martin si reprezentantii facultatilor – Lucian Broscatean UAD Cluj, Doina Berchina UNA Bucuresti, Andreea Palade Flondor UV Timisoara, Simona Semen UNA Bucuresti si Lavinia Ban UAD Cluj s-au bucurat de o larga audienta. Tot la momente importante mentionam si premiul Salonului RFTB acordat de catre decusut.ro – o masina “brother” pentru designerul Raluca Popa – Atelier 173.
Primul Salon Profesionist al industriei modei din Romania a fost vizitat de cateva personalitati marcante ale domeniului. Deschiderea Salonului s-a facut in prezenta Ministrului Maria Grapini si a doamnei Olga Stanciu de la JOLIDON, in fata unei prese extrem de numeroase, peste 15 televiziuni. Au urmat vizite din partea Ambasadorului Mexicului – Agustin Gutiererez Canet, sotia Ambasadorului Braziliei – David Herero De La Fuente, reprezentanti ai Directie Economice din Ambasadele Angliei si Austriei. Fiecare dintre acestia si-au afirmat incantarea si sustinerea pentru viitoarele editii ale Salonului. Reprezentantii FEPAIUS, domnul Pasculescu din conducerea asociatiei patronale, au fost printre vizitatorii Salonului care au admirat reusita unui asemenea eveniment al industriei modei din Romania.
Cel mai important insa a fost faptul ca Salonul a fost vizitat de reprezentantii a aproape 600 de firme, specialisti din industria modei care si-au manifestat interesul pentru acest tip de eveniment adresat in mod direct si preferential profesionistilor sistemului. \” Asteptam peste 1300 de vizitatori profesionisti ai industriei, insa cei care au venit au fost focusati pe anumite firme si zone de interes. Evenimentul fiind programat intr-o perioada destul de aglomerata desfasurandu-se si alte evenimente atat la nivel international cat si in tara, a facut ca numarul vizitatorilor sa fie mai mic, si trebuie sa precizez, am intalnit in industria modei manageri care nu mai aveau incredere ca se poate organiza un targ cu adevarat profesionist, Noi la aceasta editie le-am demonstrat contrariul, deci se poate!\”, a declarat Lucian Diaconu, manager Businesstexin. Marea majoritate a vizitatorilor au fost din Romania, insa s-au inregistrat vizitatori si din: Germania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Suedia, Grecia, Italia. De remarcat a fost si prezenta catorva buyeri din aceste tari, cu precadere din Germania. Astfel, expozantii au reusit sa incheie contracte pentru sezonul urmator, in special cei din zona tesaturilor, accesoriilor, serviciilor si utilajelor care au avut oferta adaptata, Salonul bifand astfel principala sa preocupare de a realiza un eveniment de tip “Business to Business” facilitand contactele si relatiile economice intre toti cei prezenti.
Despre Salonul RFTB si-au formulat parerile cativa specialisti: Ana Raluca Chiosa – lector asociat dr la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi, doamna cercetator drd. Marlena Pop de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Textile Pielarie, doamna Laura Voicu – detinator al brandului Sophy, blogger Emanuel Iuhas – Moda si ceva mai mult si altii. Parerile lor sunt citate sau postate cu link pe pagina de facebook a Salonului RFTB.
Desi pentru unii Salonul RFTB a parut “o ciudatenie” pentru faptul ca in mod intentionat a fost ferit de puhoiul de cumparatori cu bucata, pentru cei care i-au inteles conceptul si rostul el a fost semnalul de inceput al unei normalitati asteptate de 23 de ani. Din acest motiv si cu atat mai valoroasa a fost declaratia Doamnei Ministru Maria Grapini care a recunoscut, in fata intregii prese prezente, ca acest tip de eveniment este un vis al ei pe care si-ar fi dorit sa si-l treaca in portofoliul realizarilor personale, dar pe care de acum il sustine cu toata convingerea pentru ca in sfarsit s-a implinit in urma eforturilor celor de la Business Texin, Exporom si fashionandbeauty.ro .
Fashion show-urile au avut asigurat:
hair styling-ul – Salon Laurent Tourette, Matrix
make-up – DallesGo
incaltaminte – Leonardo
Fotograf oficial al RFTB: Sebastian Florea
Partener principal al expozitiei a fost : Jolidon
Sponsor principal al expozitiei a fost: Prym Fashion
Sponsori ai expozitiei au fost: Exonia- fabrica de ambalaje, decusut.ro, Academia de traduceri.
Va asteptam la editia din Martie 2014!
www.rftb.ro;

Articole HOT

Business Texin
f
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

black

Black Winter Fashion On Charles Bridge

city

Walking On San Francisco Street Alone

girl

Woman Enjoying Grossglockner High Alpine Road in Austria

Știri

Business Texin
d
dress

Woman Wearing Red Dress-Holding Turned On String lights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Nemo enim ipsam voluptatem...

2
fashion

Before Start My Day, Ten Minute For Makeup – VIDEO

3
fashion

Boho Peace Hippie Girl Enjoying Summer with Flower Styling

4
black

Black Winter Fashion On Charles Bridge